Fotografija: Pogibeljna vožnja trajala je gotovo 10 minuta/Foto: Screenshot
Galerija
Pogibeljna vožnja trajala je gotovo 10 minuta/Foto: Screenshot

VIDEO Pijan vozio bicikl posred ceste, vozači ga 10 minuta zaustavljali pa zvali policiju

Ovaj prizor snimljen je u mjestu Omanovac, na putu od Pakraca prema Daruvaru. Srećom pa su vozači automobila bili vrlo oprezni
Svašta se posljednjih dana događa na cestama oko Daruvara. Prvo smo bili objavili crticu o kravi koja je hladnokrvno, usred noći, lagano hodala desnom (ispravnom) trakom ceste koja prolazi kroz Kip, mjesto pokraj Daruvara. Vozači koji su tada prolazili cestom kroz Kip i naletjeli na ovaj neobičan prizor uredno su je i pažljivo zaobilazili dok se ona nije dala smesti - bez stresa je mirno nastavila svojim putem. Srećom, nitko (pa ni svojeglava krava) nije te noći nastradao.

Nekoliko dana kasnije  jedan je vozač ponovno naletio na životinju na cesti, a ovog puta bila je riječ o konju koji je, prema onome što se vidi na fotografiji, krenuo u potragu za kobilom. Ta neočekivana scena bila je snimljena je na izlazu iz šume od Matkovca prema Novom Majuru, napisao je vozač u objavi na Facebook stranici Policija zaustavlja - Lipik, Pakrac, Daruvar i okolica. Kako je završila njegova potraga za kobilom, na žalost, nikad nećemo saznati. 

I danas ponovno prilično neobična scena u mjestu Omanovac, na putu od Pakraca prema Daruvaru, ali ovoga puta bitno pogibeljnija.

<p>Alkoholizirani biciklist vozio se sredinom ceste i krivudao/Foto: Screenshot</p>

Alkoholizirani biciklist vozio se sredinom ceste i krivudao/Foto: Screenshot

Biciklist je, naime, kažu očevici, prilično alkoholiziran vozio bicikl posred ceste i umjereno krivudao. Po snimci se može pretpostaviti da se držao bijele trake radi lakše orijentacije, ali je krivudanjem doveo u probleme ostale vozače koji su ga se bojali zaobići jer je krivudajući mogao završiti i pod njihovim automobilima. Teško je reći da nije primijetio automobile iza njega, ali čini se da ga jednostavno nije bilo briga.

- Čovjek je bio vidno alkoholiziran i, kao što se vidi, dovodio je u opasnost i sebe i druge. Pokušavali smo ga zaustaviti, ali nije bilo lagano. Trajalo je to gotovo 10 minuta, krivudao je, priječio bi nam put, no na kraju smo ga ipak uspjeli zaustaviti i maknuti s ceste i pozvati policiju - ispričao nam je jedan od građana koji je sudjelovao u akciji zaustavljanja pijanog biciklista.   

Pogledajte pijanog biciklistu kako vozi kroz Omanovac:

Nitko ne bi smio alkoholiziran voziti bicikl jer, osim što krši zakon, dovodi i sebe i druge sudionike u prometu u opasnost. Nadamo se da ovakvu vožnju više nikad neće ponoviti.