Fotografija: Foto: Gimnazija Daruvar i Ekonomska i turistička škola Daruvar
Galerija
Foto: Gimnazija Daruvar i Ekonomska i turistička škola Daruvar

Daruvarski srednjoškolci osmislili tri sjajne predstave: "Dođite u četvrtak i pogledajte ih"

Ideja je da se predstave, koje su se cijele godine pripremale za Lidrano, prikažu svima koji bi ih željeli pogledati - kaže profesorica Romana ŽukinaDramske skupine Gimnazije Daruvar i daruvarske Ekonomske i turističke škole pripremile su za ovaj četvrtak  pravu kulturnu poslasticu koja će se održati u holu srednjih škola u Daruvaru.

Foto: Gimnazija Daruvar
Foto: Gimnazija Daruvar

Naime, tamo ćete 27. travnja od 18 sati imati priliku pogledati tri predstave koje su osmislili učenici ovih dviju škola. Na njima su marljivo radili kako bi stvorili čarobni, dramski ugođaj.

Foto: Gimnazija Daruvar
Foto: Gimnazija Daruvar

- Prije korone, ovaj se događaj redovito organizirao, čak smo ga održavali i vani. Nadamo se kako će se ova ideja proširiti od vrtića preko osnovnih do srednjih škola. Svaki vrtić i škola u gradu moći će pripremiti kraću predstavu ili skeč kojim bi izrazili svoju individualnost i potaknuli međugeneracijsku suradnju - rekla nam je ravnateljica Romana Herout.

Foto: Ekonomska i turistička škola Daruvar
Foto: Ekonomska i turistička škola Daruvar

Razgovarali smo i s voditeljicom dramske skupine, profesoricom Romanom Žukinom, koja nam je otkrila više o samim predstavama.

- Predstave su izvođene na ovogodišnjem Lidranu. Tamo se odabire jedna predstava koja ide na županijsko dok se ostale predstave najčešće više nikad ne izvode. Ideja je da se te predstave, koje su se cijele godine pripremale za Lidrano, prikažu svima koji bi ih željeli pogledati - kaže profesorica Romana Žukina.

Foto: Gimnazija Daruvar
Foto: Gimnazija Daruvar

Prema njezinim riječima, svaka od ove tri predstave se razlikuje.

- Predstava "Čižmeni svatovi" je orginalni tekst učenika Ekonomske škole. Ova komedija aktualizira probleme današnjeg vremena na zabavan način uz glazbu, dinamičnu scenu i jedinstven jezik. Kroz predstavu se miješaju mađarski, srpski i hrvatski jezik. "Krčmarica Mirandolina" ulomak je iz klasične drame jednog od najvećih talijanskih, ali i europskih komediografa Carla Goldonija. Treća predstava "Veče bez veze ili o komunikaciji" je drama apsurda, a prikazuje probleme u komunikaciji u suvremenom društvu - rekla nam je prof. Žukina.

Foto: Gimnazija Daruvar
Foto: Gimnazija Daruvar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!