Fotografija: Dvostruko zlato i srebro pripalo je Wise Grus Lozovači Barique i Šljivovici/Foto: Destilerija Wise Grus
Galerija
Dvostruko zlato i srebro pripalo je Wise Grus Lozovači Barique i Šljivovici/Foto: Destilerija Wise Grus

Daruvarske rakije Wise Grus osvojile dva zlata i srebro na svjetskom natjecanju u San Franciscu

Iako su samo osam mjeseci na tržištu, na policama destilerije već je šest nagrada, dvostruko zlato u San Franciscu i jedno srebro, nagrada u Zagrebu te dvije nagrade u FrankfurtuUz nju su nezamislive proslave, uz nju se obilježavaju važne obljetnice, uz nju se ljubi,  ali i suze rone. Ti okusi dugo ostaju u pamćenju, kažu ljubitelji rakija.

Sigurni smo da će ih dugo pamtiti i žiri najprestižnijeg svjetskog natjecanja za žestoka pića San Francisco World Spirits Competition, koji je prije 10 dana dodijelio dvostruko zlato i srebro Wise Grus Lozovači Barique i Šljivovici. Ovo se natjecanje smatra najvažnijim u kategoriji žestokih pića, održava se već 23 godine, a kriteriji ocjenjivanja vrlo su visoki. 

Foto: Destilerija Wise Grus
Foto: Destilerija Wise Grus

Sve navedeno ne bi bilo neobično, da se ne radi o malenoj daruvarskoj destileriji, čiji su proizvodi ubrzo nakon ulaska na tržište osvojili dvije zlatne medalje u Frankfurtu za Dunjevaču i Lozovaču, kao i priznanje za najbolju hrvatsku destileriju, koja se predstavila u Frankfurtu.

Foto: Destilerija Wise Grus
Foto: Destilerija Wise Grus

Nakon samo osam mjeseci prisutnosti na tržištu na policama destilerije već je ukupno šest nagrada, dvostruko zlato u San Franciscu i jedno srebro, nagrada u Zagrebu te dvije nagrade u Frankfurtu. 

Foto: Destilerija Wise Grus
Foto: Destilerija Wise Grus
 

Iako se radi o debitantskoj destileriji, ona je zapravo velikim koracima ušla u visoko društvo. Planova je mnogo, a još nisu niti svjesni važnosti ovih prestižnih nagrada, jer ekipa radi ono što voli. Gdje će im biti kraj tek ćemo vidjeti, no sudeći prema “vatrenom” početku još je mnogo izazova pred njima. 

Foto: Destilerija Wise Grus
Foto: Destilerija Wise Grus

Vjeruju da će njihov uspjeh potaknuti i ostale proizvođače rakije u Hrvatskoj da ulože sve napore kako bi se naše tržište žestokih pića aktiviralo i postalo prepoznatljivo kako u Europi tako i u ostalim svjetskim zemljama. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!