Fotografija: Ništa ne može zamijeniti stari dobar papir ispunjen najljepšim željama/Foto: Muzej grada Pakraca
Galerija
Ništa ne može zamijeniti stari dobar papir ispunjen najljepšim željama/Foto: Muzej grada Pakraca

U Muzeju grada Pakraca sutra se pišu božićne čestitke: "Ništa ne može zamijeniti tu čaroliju"

"Čestitke prikupljamo do 15.12. kada ih predajemo našem poštaru koji će se pobrinuti da sve čestitke stignu na pravu adresu do Božića", pojašnjavaju iz Muzeja



PAKRAC – Iz Muzeja grada Pakraca stižu sjajne vijesti. Naime, u utorak, 5. prosinca u 18 sati u Gradskoj vijećnici, zajedno s Gradskom knjižnicom Pakrac, organiziraju radionicu „Božićna pošta“. Na radionici će se izrađivati čestitke, sudionici će ih potom adresirati i ubaciti u muzejski sandučić.

Ako se pitate kakav je to muzejski sandučić, evo odgovora…

Bez troškova

- Otvaramo poštanski sandučić naše Božićne pošte za 2023. godinu. Sjećate li se starog običaja ispisivanja i slanja čestitki onima najmilijima? Danas čestitke sve više zamjenjuju SMS poruke i e-mailovi…

Foto: Muzej grada Pakraca
Foto: Muzej grada Pakraca
Foto: Muzej grada Pakraca
Foto: Muzej grada Pakraca

U muzeju mislimo kako ništa ne može zamijeniti stari dobar papir ispunjen najljepšim željama u obliku blagdanskih čestitki. Zato već više godina provodimo akciju "Božićna pošta" kroz koju vas pokušavamo nagovoriti na izradu, pisanje i slanje čestitki. Svoje čestitke donesite u muzej, a mi ćemo ih poslati za vas i podmiriti troškove poštarine. Čestitke prikupljamo do 15.12. kada ih predajemo našem poštaru koji će se pobrinuti da sve čestitke stignu na pravu adresu do Božića, pojašnjavaju iz Muzeja.

Podsjetimo, ova se zanimljiva radionica održala i lani kada je privukla velik broj mališana i odraslih.

Staromodni način

- Trudimo se da ova radionica bude tradicionalna jer ovakav „staromodni“ način prenošenja lijepih želja ima posebnu draž i smatramo da nikako ne može zamijeniti čestitke putem SMS-a ili emaila", rekla je Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja grada Pakraca lani.

Foto: Muzej grada Pakraca
Foto: Muzej grada Pakraca

Ne sumnjamo da će i ovogodišnje događanje privući veliku pažnju. Ipak su blagdani pred vratima, a to je vrijeme u godini kada svi želimo raditi ono što nas usrećuje i vraća u bezbrižno djetinjstvo.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!