Fotografija: Foto: Ivo Ravlić/CROPIX (ilustracija)
Galerija
Foto: Ivo Ravlić/CROPIX (ilustracija)

Izložba starih razglednica u pakračkom muzeju: "Najstarija datira iz davne 1898. godine"

"Danas se sve manje koriste i šalju, stoga je ova izložba i pokušaj da se ovaj način komunikacije ponovno potakne i popularizira" poručuje ravnateljica muzeja Jelena Hihlik



U pakračkom muzeju u srijedu 13. ožujka s početkom u 18 sati svečano se otvara nova izložba pod nazivom „Pozdrav iz Pakraca“.

Kako nas je izvijestila ravnateljica pakračkog muzeja Jelena Hihlik, na ovoj će izložbi po prvi put predstaviti zbirku starih razglednica koju muzej sakuplja od svog osnivanja. Najstarija razglednica u ovoj zbirci datira iz 1898., a na izložbi će predstaviti i razglednice nastale kroz cijelo 20.stoljeće, kao i one nastale u ratnim godinama 90-ih. 

Razglednice iz cijele Europe

- Razglednice koje predstavljamo na izložbi su pakračke, ali prikupljene s različitih strana Europe i svijeta kamo su bile odaslane tijekom dugog razdoblja u kojem je slanje razglednica bilo izuzetno popularno. Danas se sve manje koriste i šalju, stoga je ova izložba i pokušaj da se ovaj način komunikacije ponovno potakne i popularizira - poručuje ravnateljica pakračkog muzeja napominjući kako će osim izložbe razglednica, u muzeju izložiti i dječje radove na temu "Moj Pakrac" dječjeg vrtića "Maslačak".

Dodajmo kako su ove izložbe organizirane u sklopu programa obilježavanja Dana grada Pakraca.

Muzej grada Pakraca
Muzej grada Pakraca

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!