Fotografija: Paljenjem 33 baklje obilježena 33. godišnjica iz Domovinskog rata/ Foto: Pakrački list
Galerija
Paljenjem 33 baklje obilježena 33. godišnjica iz Domovinskog rata/ Foto: Pakrački list

Obilježavanje početka Domovinskog rata: U Pakracu sinoć upaljene 33 baklje pobjede

Prije same bakljade, a nakon svete mise, dječji zbor „Pakrački klinci“ pod vodstvom vjeroučiteljice Marine Stipić, a uz pratnju Željka Kiša na klavijaturama izveo je pjesmu „Pakrac – taj mali grad“.Članovi udruga Hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i Udruge djece branitelja Pakraca i Lipika sinoć su na prostoru ispred pakračke župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije upalili „33 baklje pobjede“ kao simbol 33 godine od početka Domovinskog rata.

Izvedba Pakračkih klinaca

Time je nastavljena manifestacija obilježavanja početka rata, događaja od 1. i 2. ožujka 1991. godine koja završava danas, piše Pakrački list.

Prije same bakljade, a nakon svete mise, dječji zbor „Pakrački klinci“ pod vodstvom vjeroučiteljice Marine Stipić, a uz pratnju Željka Kiša na klavijaturama izveo je pjesmu „Pakrac – taj mali grad“.

Današnji program počinje svetom misom za sve poginule i umrle hrvatske branitelje koja će u 10 sati biti služena u župnoj crkvi Uznesenja BDM.

Nakon mise sudionici će formirati „Mimohod pobjednika“ koji će se ulicama Pakraca uputiti prema spomen obilježju hrvatskim braniteljima na Trgu bana J. Jelačića gdje je predviđeno odavanje počasti polaganjem vijenaca. Nakon toga, ponovo će se formirati kolona „Mimohod pobjednika“ koja će se zaputiti prema Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“, piše Pakrački.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!