Fotografija: Premijera predstave prošla je odlično, a organizatori su i više nego zadovoljni reakcijom publike/Foto: Zlatko Janda
Galerija
Premijera predstave prošla je odlično, a organizatori su i više nego zadovoljni reakcijom publike/Foto: Zlatko Janda

Daruvarčani ovacijama ispratila svoje mlade glumce na premijeri predstave "Ja u online nastavi"

Predstava je prošla izvrsno i jako nas je razveselila dobra posjećenost. Naši mladi glumci su se nekoliko puta vraćali na bis, stvarno ih je publika nagradila - ponosan je Vladan Ivković



DARUVAR – Daruvarska publika ovacijama je u prepunoj dvorani daruvarskog kina ispratila mlade glumce Malog amaterskog kazališta Maska, koji su jučer premijerno izveli svoju predstavu "Ja u online nastavi".

Mladi daruvarski kazalištarci/Foto: Zlatko Janda
Mladi daruvarski kazalištarci/Foto: Zlatko Janda

Predstava je bila namijenjena djeci starijoj od 10 godina te odraslima, a bilo je predivno vidjeti interakciju koja se spontano dogodila na kazališnim daskama, otkrio nam je Vladan Ivković, kreativni direktor MASKE.

Problemi nastave na daljinu

Inače, predstava na humorističan način progovara o svim izazovima nastave na daljinu. Iako protkana humorom, ova kazališna igra govori s kakvim su se ozbiljnim problemima suočavali učenici prateći nastavu na sasvim nov način - od svojih kuća. Jednim dijelom progovara i o tome s kakvim su se preprekama susretali njihovi učitelji, ali i roditelji pokušavajući razumjeti novonastalu situaciju i – preživjeti ju.

Daruvarčani će uskoro gostovati i u Bjelovaru/Foto: Zlatko Janda
Daruvarčani će uskoro gostovati i u Bjelovaru/Foto: Zlatko Janda

Predstava "Ja u nastavi na daljinu" nastala je zajedničkim radom članova dramske skupine – učenika višeg osnovnoškolskog uzrasta i srednjoškolaca.

Spontani pljesak publike

- Predstava je prošla izvrsno i jako nas je razveselila dobra posjećenost. Ono što posebno raduje jest što su veći dio publike činili vršnjaci naših glumaca koji su stariji od 10 godina. Dakle, osnovnoškolci i srednjoškolci i to je ono što ohrabruje. Taj uzrast inače najmanje posjećuje kazalište pa ih je bilo baš lijepo vidjeti kako su nas došli podržati, kazao je Ivković dodavši kako je publika spontano tri ili četiri puta spontano pljeskala glumcima.

Posjećenost je bila veoma dobra/Foto: Zlatko Janda
Posjećenost je bila veoma dobra/Foto: Zlatko Janda

- Nekoliko su se puta naši mladi glumci vraćali na bis, zbilja ih je publika nagradila. Glumilo je njih 11 u predstavi, od toga šest viših osnovnoškolaca i pet srednjoškolaca, kazao je Ivković i dodao kako u planu imaju jedno gostovanje početkom lipnja u Bjelovaru. 

Sve tri perspektive

Maja Sacher, čiji sin glumi u predstavi, nam je rekla da je kino bilo puno učenika, nastavnika i roditelja.

- Bilo je jako, jako smiješno, svi smo se prepoznali. Super je prikazano iz sve tri perspektive. Gužva u kući, tehnički problemi s laptopima...Vidi se kako su djeca komunicirala mimo službenih kanala, kako se nastavnici ne snalaze s tehnologijom, kako roditelji ne kuže da se ne možeš nacrtati na ručku jer si na zoomu, kako im se ubacuju u sat, viču, stalno ulaze, izlaze iz sobe - ispričala nam je Maja dodajući kako su neki od mladih glumaca stvarno jako talentirani.

Ekipa nakon predstave/Foto: Zlatko Janda
Ekipa nakon predstave/Foto: Zlatko Janda

Daruvarčanka Nikolina Mijoč nam je priznala da je predstava bila iznad svih njezinih čekivanja.

- Dobili smo uvid u online nastavu iz perspektive djeteta i shvatili kako im je to razdoblje s jedne strane bilo prilično stresno i nejasno, a s druge zabavno i komično - istaknula je Nikolina.