Fotografija: Mladi daruvarski glumci/ Foto: MASKA
Galerija
Mladi daruvarski glumci/ Foto: MASKA

Ne propustite predstavu mladih daruvarskih glumaca o izazovima nastave na daljinu

Iako protkana humorom, ova kazališna igra govori s kakvim su se ozbiljnim problemima suočavali učenici prateći nastavu na sasvim nov način - od svojih kuća, kažu organizatori



Malo amatersko kazalište Maska izvest će svoju predstavu "Ja u online nastavi", idućeg utorka, u daruvarskoj kinodvorani. 

Kako kažu organizatori, predstava je namijenjena za djecu stariju od 10 godine te njihove roditelje.

Humoristična predstava

- Predstava na humorističan način progovara o svim izazovima nastave na daljinu. Iako protkana humorom, ova kazališna igra govori s kakvim su se ozbiljnim problemima suočavali učenici prateći nastavu na sasvim nov način - od svojih kuća. Jednim dijelom progovara i o tome s kakvim su se preprekama susretali njihovi učitelji, ali i roditelji pokušavajući razumjeti novonastalu situaciju i – preživjeti ju, opisali su iz daruvarski kazalištarci.

Predstava je na rasporedu u utorak, s početkom u 19 sati/ Foto: MASKA
Predstava je na rasporedu u utorak, s početkom u 19 sati/ Foto: MASKA

Dodaju i to da je predstava "Ja u nastavi na daljinu" nastala zajedničkim radom članova ove dramske skupine – učenika višeg osnovnoškolskog uzrasta i srednjoškolaca.

Načela dramskog odgoja

- Temelji se na načelima dramskoga odgoja te je svoj oblik dobivala skupnim razgovorima, promišljanjima i istraživanjima koje su različitim dramskim tehnikama prerastale u dramske improvizacije da bi, na kraju, prerasla u neobičnu i zanimljivu predstavu, ističu iz Maske.

Najava predstave/ Foto: MASKA
Najava predstave/ Foto: MASKA

Kao što smo rekli, predstava je u daruvarskoj kino dvorani na rasporedu u utorak, 17. svibnja, s početkom u 19 sati. Ulaz je besplatan, a svi zainteresirani na izlazu mogu ostaviti dobrovoljni prilog.