Fotografija: Nositelj novog projekta upravo je bjelovarski CUKFoto: MojPortal, CUK Bjelovar
Galerija
Nositelj novog projekta upravo je bjelovarski CUKFoto: MojPortal, CUK Bjelovar

Bjelovarski CUK u novoj priči: "Podržat ćemo kreativce koji svoje talente žele pretvoriti u biznis"

"Ovaj ambiciozni projekt, čija je vrijednost 200.000,00 eura će nam omogućiti da potaknemo kreativne ljude i stvaramo prilike za razmjenu ideja i iskustava", kaže Ivana HrpaloBJELOVAR – Iz Centra za cjeloživotno obrazovanje i kulturu Bjelovar pohvalili su se kako imaju odobren novi projekt kojim su aplicirali na natječaj Kreativne Europe.

Kako nam kažu, od strane Kreativne Europe odobren im je novi i ambiciozni projekt pod nazivom "Razvojni centar kreativnih industrija".

Osnažiti pojedince

-Ovaj projekt je rezultat suradnje s partnerima - Razvojnim centrom Murska Sobota iz Slovenije i Udruženjem inženjera zaštite životne sredine. Kreativna Europa je program EU-a namijenjen potpori europskim kulturnim i kreativnim sektorima. Program ulaže u aktivnosti kojima se jača kulturna raznolikost te odgovara na potrebe i izazove europskih kulturnih i kreativnih sektora.

Ivana Hrpalo/ Foto: Deni Marčinković
Ivana Hrpalo/ Foto: Deni Marčinković

S ponosom ističemo da će CUK biti nositelj ovog projekta, koji ima za cilj pružiti podršku pojedincima kreativcima koji žele svoje jedinstvene vještine i talente razvijati u smjeru poduzetništva i vlastite poduzetničke ideje. U fokusu projekta nalaze se tri važne grane održivog kulturnog turizma, mode i dizajna, te zanata.

Foto: CUK Bjelovar
Foto: CUK Bjelovar

O čemu se radi u projektu "Razvojni centar kreativnih industrija"? Cilj nam je osnažiti kreativne pojedince kroz različite programe, radionice i mentorstvo kako bi mogli razviti svoje ideje u održive i profitabilne projekte. U suradnji s našim partnerima, koji donose bogato iskustvo i znanje, želimo pomoći kreativcima da stvaraju nove poslovne prilike i ožive kulturnu baštinu kroz suvremeni pristup.

Nova faza kreativnosti

Ovaj iznimno važan trenutak za našu instituciju označava novu fazu kreativnosti, suradnje i promocije europske kulture. Ova inicijativa će imati pozitivan utjecaj na lokalnu zajednicu, potičući kreativnost, inovacije i zapošljavanje u sektorima kulture i umjetnosti. Također, projekt će imati ključnu ulogu u promicanju europske kulturne raznolikosti i suradnje među zemljama, pojasnila je Ivana Hrpalo, ravnateljica Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar.

Foto: CUK Bjelovar
Foto: CUK Bjelovar

U idućem razdoblju, kako poručuju, CUK će redovito informirati javnost o napretku projekta, događanjima i mogućnostima sudjelovanja.

Ivana Hrpalo/ Foto: Deni Marčinković
Ivana Hrpalo/ Foto: Deni Marčinković

-Uzbuđeni smo zbog prilike koju nam pruža Kreativna Europe, te vjerujemo da će ovaj projekt imati dugotrajan i pozitivan utjecaj na kreativnu zajednicu. Hvala Kreativnoj Europe na podršci i povjerenju koje su nam pružili, kao i našim partnerima za sjajnu suradnju. Očekujemo izazove i radujemo se rezultatima koje ćemo postići zajedno. Ovaj ambiciozni projekt, čija je vrijednost odobrenih financijskih sredstava 200.000,00 eura, će nam omogućiti da još više potaknemo kreativne izraze, potičemo dijalog između različitih umjetničkih disciplina, te stvaramo prilike za razmjenu ideja i iskustava između organizacija, zaključuje Hrpalo.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!