Fotografija: 
Skupu vožnju imao je 50-godišnjak protekle subote/Foto: Goran Sebelic/CROPIX (Ilustracija)
Skupu vožnju imao je 50-godišnjak protekle subote/Foto: Goran Sebelic/CROPIX (Ilustracija)

VIKEND REKORDER U subotu navečer vozio s 2,6 promila alkohola. Skupo će ga to koštati...

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.450,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca, kažu u policijiProtekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, na podučju PU požeško-slavonske, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

- Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 55 prekršaja, od čega izdvajamo:

pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te

20 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Pijan i bez pojasa

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 29. srpnja 2023. oko 22.05 sati u mjestu Čaglin u Ulici Matije Gupca gdje su policijski službenici u prometu zatekli 50-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,60 promila upravljao osobnim automobilom. Također je utvrđeno da za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas, kažu u policiji.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.450,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!