Fotografija: Foto: Danijela Peracic/CROPIX (ilustracija)
Foto: Danijela Peracic/CROPIX (ilustracija)

Kroz Galovac projurio sa 140 km/h, drugi po Severinu vozio s 1,64 promila

Tijekom proteklog vikenda utvrđeno je i sankcionirano ukupno 101 prometni prekršaj, a dogodilo se čak 10 prometnih nesreća, kažu iz policijePolicijski službenici i ovog su vikenda nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

- Utvrđeno i sankcionirano je sveukupno 101 prometni prekršaj, kažu iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Prebrza vožnja 

U nedjelju, 25. lipnja, policijski službenici su u sklopu ovih pojačanih aktivnosti proveli i preventivno-represivnu akciju u prometu na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na sankcioniranje prekoračenja dozvoljene brzine kretanja tijekom poslijepodneva su utvrđena 37 takva prekršaja.

- Najveći broj prekršaja je bilo u rasponu od 10-20 km/h iznad dozvoljene brzine kretanja u naselju i njih je utvrđeno i sankcionirano 23. Nadalje, 9 prekršaja u rasponu od 20-30 km/h i 4 prekršaja u prekoračenju dopuštene brzine kretanja u rasponu od 30-50 km/h. Jedan prekršaj je utvrđen u prekoračenju dopuštene brzine kretanja preko 50 km/h u naselju, a mjesto te najveće izmjerene brzine je bila u Galovcu i ona je iznosila 140 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 50 km/h, izvijestili su iz policije.

Od ostalih prekršaja izuzev ove akcije utvrđena su još:

- 4 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, a najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini od 1,64 g/kg izmjerena je kod 28-godišnjeg vozača osobnog automobila u Severinu,

- dodatno još 32 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja,

- 7 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa,

- 2 prekršaj ne propisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te

- 19 ostalih prekršaja.

Čak 10 prometnih nesreća

- Ovog vikenda, na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se čak deset prometnih nesreća od kojih tri prometne nesreće u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno, a ostale prometne nesreće su bile samo s materijalnom štetom kažu iz PU bjelovarsko-bilogorske te dodaju da nastavljaju s poduzimanjem mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!