Fotografija: 
Foto: Josko Supic/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Josko Supic/CROPIX (Ilustracija)

VIKEND REKORDER Kroz Garešnicu projurio sa stotkom, duplo više od dopuštenog

Policija je u dva dana zabilježila 21 slučaj prekoračenja dopuštene brzine. Najveća je izmjerena u Garešnici. Umjesto 50 km/h, vozač je na toj dionici vozio 100 km/hU prometu na području PU bjelovarsko - bilogorske protekloga je vikenda utvrđeno 69 prekršaja vozača, javaljaju iz PU.

Kako kažu, policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su i tijekom ovog vikenda, od 12. do 14. svibnja, nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Utvrđeno je ukupno 69 prekršaja od čega:

6 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dok je najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,06 g/kg utvrđena kod 49-godišnjeg muškarca, vozača osobnog automobila u Garešnici,

-  21 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Garešnici i ona je iznosila 100 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h,

-  8 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

-  1 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te

33 ostalih prekršaja.

-U noći sa subote na nedjelju, 13./14. svibnja, policijski službenici su u sklopu ovih pojačanih aktivnosti proveli i preventivno-represivnu akciju u prometu na području naše županije ciljano usmjerenu na nadzor upravljanja vozilima po utjecajem alkohola, droga i lijekova. Tijekom kontrole od 42 alkotestirana vozača utvrđena su 3 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

U navedenom razdoblju, na prometnicama naše policijske uprave, dogodilo se osam prometnih nesreća od čega je u tri prometne nesreće bilo ozlijeđenih osoba, kažu u policiji.

Ujedno pozivaju sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa i pravila. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!