Fotografija: Foto: Denis Jerković/ CROPIX (ilustracija)
Foto: Denis Jerković/ CROPIX (ilustracija)

SMRT DJEČAKA U KAFIĆU Uhićen alkoholizirani 17-godišnjak, najbolji prijatelj preminulog

"Dokle god će se maloljetnim osobama posluživati alkohol, dolazit će do ovih tragedija", kaže jedna mještanka, a svi se pitaju što uopće dijete od 16 godina radi u jedan sat u kafiću?!Žitelje Kostanjevca Riječkog nadomak Križevaca jutros je dočekala tužna vijest. Naime, noćašnji izlazak u kafić u tom prigorskom naselju u Općini Gornja Rijeka za 16-godišnjeg srednjoškolca pokazao se kobnim, javlja Jutarnji list.

Naime, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima zbog maloljetnika je u tom omiljenom lokalnom kafiću postupala Hitna pomoć oko 1:20 sati. Unatoč naporima hitnog medicinskog tima i pružene liječničke pomoći, tinejdžeru nažalost nije bilo spasa. Zbog toga je odmah obaviještena i policija koja je pristigla na poprište događaja u ugostiteljski objekt te su, kako navode iz PU koprivničko-križevačke, nedugo potom i uhitili jednu osobu.

Uzrok smrti

I dok se nad uhićenim muškarcem provodi kriminalističko istraživanje te je podvrgnut alkotestu i ujedno odveden na vađenje krvi i davanje urina, osim iskaza svjedoka koji su noćas prisustvovali nemilim scenama koje su, sudeći prema svemu, u jednom trenutku izmakle kontroli, ključne odgovore o točnom uzroku smrti dati će obdukcija na Odjelu patologije koprivničke bolnice.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, lisice na ruke policija je sat vremena nakon događaja stavila 17-godišnjem prijatelju pokojnog koji je, kako nam kažu upućeni u problematiku, bio pod vidnim utjecajem alkohola.

- Njih dvojica su kao prst i nokat bili. Pa nam je samim time ovo sve još teže palo - dodaje naš sugovornik.

Žitelje Kostanjevca Riječkog nadomak Križevaca jutros je dočekala tužna vijest. Naime, noćašnji izlazak u kafić u tom prigorskom naselju u Općini Gornja Rijeka za 16-godišnjeg srednjoškolca pokazao se kobnim.

Alkohol glavni okidač?

- Šokirana sam. O samom uzroku smrti ne znam ništa nego sam čula da je preminuo jedan dečko kad sam se jutros raspitivala kod koga su Hitna i policija išli. Jer sirene su nas noćas probudile. Nažalost alkohol je, koliko sam čula, bio glavni okidač. Dokle god na vratima u sitne sate neće stajati zaštitari i dokle god će se maloljetnim osobama posluživati alkohol, dolazit će do ovih tragedija - kaže za Jutarnji jedna mještanka. Nekolicina, pak, sumještana se pita što uopće dijete od 16 godina radi u jedan sat izvan kuće i znaju li roditelji gdje im je dijete.

- Ja sam samo čula sa brijega da kad je Hitna ugasila sirene da je neki muški glas panično glasno govorio:‘ Unutra, unutra, brzo uđite, unutra je‘. Nisam znala sve do jutros da je netko nastradao. Tu često znaju biti fešte pa sam pomislila da se netko prenapio ili pao od silnog plesanja, ali ne i da se dogodilo neko zlo. Ne želim ni razmišljati kako je sad tim dječakovim roditeljima jer vjerojatno krive sebe što su ga, ako jesu, pustili u izlazak - dodaje stanovnica Kostanjevca Riječkog.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!