Fotografija: Požar je izbio u utorak oko 14 sati na Čazmatransovom parkiralištu otpisanih autobusa u Čazmi/Foto: Superportal.hr
Galerija
Požar je izbio u utorak oko 14 sati na Čazmatransovom parkiralištu otpisanih autobusa u Čazmi/Foto: Superportal.hr

U stravičnom požaru u Čazmi izgorjelo 14 autobusa

Nakon što su vatrogasci sve pogasili, na teren su izašli i policajci koji su očevidom utvrdili da je požar izazvalo autogeno odrezivanje na jednom autobusu koje je izvodio zaposlenik poduzeća iz ZagrebaU požaru koji je izbio u utorak oko 14.30 sati na parkiralištu Čazmatransovih otpisanih vozila u Ulici Franje Vidovića u Čazmi, izgorjelo je 14 autobusa koje je otkupilo jedno poduzeće iz Zagreba.

Borba sa vatrenom stihijom

Na mjesto požara odmah su stigli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Čazme koji su se krenuli u borbu s vatrenom stihijom, no kako se požar velikom brzinom širio na stare autobuse, u pomoć su im uskočili i vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava.

S vatrenom stihijom borili su se vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Čazma i vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava/Foto: Superportal.hr
S vatrenom stihijom borili su se vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Čazma i vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava/Foto: Superportal.hr

"Vatra se proširila na 14 rashodovanih autobusa koji su u potpunosti izgorjeli, dok opasnosti za osobe, objekte i imovinu nije bilo. Odgovorne osobe za sada se nisu mogle izjasniti o nastaloj šteti", kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj.

Nisu u vlasništvu Čazmatransa

Nakon što su vatrogasci sve pogasili, na teren su izašli i policajci koji su očevidom utvrdili da je požar izazvalo autogeno odrezivanje na jednom autobusu koje je izvodio zaposlenik poduzeća iz Zagreba.

Kako neslužbeno doznajemo, otpisani autobusi više nisu u vlasništvu Čazmatransa već jedne zagrebačke tvrtke koja je na njihovom parkiralištu rezala dijelove starih autobusa i onda ih prodavala.