Fotografija: Policajci PU bjelovarsko-bilogorske proveli su 24-satni nadzor vozača/Foto: Željko Hajdinjak/Cropix (ilustracija)
Policajci PU bjelovarsko-bilogorske proveli su 24-satni nadzor vozača/Foto: Željko Hajdinjak/Cropix (ilustracija)

U policijskoj akciji uhvaćeno 7 pijanih i jedan drogirani vozač

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 50-godišnjeg vozača u Novim Skucanima i iznosila je 3,05 promilaTemeljem plana organizacije ROADPOL - mreže prometnih policija država Europe, na području cijele Hrvatske pa tako i Bjelovarsko-bilogorske županije održao se 24-satni nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga.

Nadzor je počeo 19. lipnja u 7 sati ujutro i trajao je do 20. lipnja u 7 sati ujutro. Policajci su u tom razdoblju prekontrolirali 193 vozača i utvrdili jedan prekršaj vožnje pod utjecajem droge i sedam prekršaja vožnje pod utjecam alkohola.

Rekorder po promilima

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 50-godišnjeg vozača u Novim Skucanima i iznosila je 3,05 promila.

Osim toga, policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su i ovog vikenda od 18. do 20. lipnja nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela.

Utvrdili su 148 prometnih prekršaja od čega je najviše bilo prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, njih 52. Najveća nepropisna brzina izmjerena je u Kapelici, iznosila je 83 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h. 34 vozača nije se vezalo sigurnosnim pojasem, 11 ih je vozilo pod utjecajem alkohola, a njih osam je koristilo mobitel tijekom vožnje.

Deset prometnih nesreća

" U navedenom razdoblju, na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se 10 prometnih nesreća od toga tri s materijalnom štetom na bjelovarskom, čazmanskom i daruvarskom području te sedam prometnih nesreća s ozljeđenim osobama, od čega su četiri bile na bjelovarskom području, dvije na području Grubišnog Polja i jedna na čazmanskom području. Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja", poručuju iz PU bjelovarsko-bilogorske.