Fotografija: Preminuli Martin (u plavoj majici) bio je član KUD-a Šandrovac/ Foto: Podravski list
Preminuli Martin (u plavoj majici) bio je član KUD-a Šandrovac/ Foto: Podravski list

TRAGEDIJA Član KUD-a Šandrovac doživio srčani udar na koncertu i preminuo na pozornici

"Prije nego što je stiglo vozilo hitne pomoći, čovjeku se pokušalo pomoći i oživjeti ga na pozornici", ispričao je očevidacStravična tragedija prekinula je u subotu tradicionalni koncert „Pjesmom i plesom kroz Podravinu“ u Ferdinandovcu. Martin Poljan, jedan od članova Kulturno–umjetničkog društva Šandrovac iz Bjelovarsko–bilogorske županije usred nastupa samo se srušio na pozornici i na licu mjesta preminuo.

Kako doznaje Podravski list, riječ je o čovjeku u šezdesetim godinama, a iako je hitna pomoć došla vrlo brzo, nesretnom nažalost nije bilo spasa.

Pokušali mu pomoći

- I prije nego što je stiglo vozilo hitne pomoći, čovjeku se pokušalo pomoći i oživjeti ga na pozornici, ispričao je očevidac.

Među posjetiteljima u Domu kulture u Ferdinandovcu bila je i medicinska sestra koja je odmah priskočila u pomoć, a nesretnog se Martina pokušalo oživjeti i defibrilatorom, koji je ranije ove godine postavljen na zgradu općine i dostupan je za ovakve slučajeve.

No, srčani udar koji je doživio član KUD-a Šandrovac očito je bio jedan od onih kod kojih, nažalost, nema pomoći. Inače, organizator ovog tradicionalnog susreta pjevačkih i folklornih društava koji se u Ferdinandovcu održava već godinama bio je tamošnje Pjevačko društvo Ferdinand. Uz domaćine, zbor Dječjeg vrtića Košutica Ferdinandovac, HKUD Frankopan iz Ferdinandovca, nastupili su ondje i pjevački i folklorni sastavi iz Koprivničko–križevačke, ali i susjednih županija. Među njima je bio i KUD Šandrovac, koji je nastupao baš u sredini programa. Nakon što je otpjevao pjesmu, samo se srušio i izdahnuo na pozornici, piše Podravski list.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!