Fotografija: 
Tereti ga se za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, za što bi mogao dobiti do 8 godina zatvora/Foto: Goran Sebelic/CROPIX (Ilustracija)
Tereti ga se za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, za što bi mogao dobiti do 8 godina zatvora/Foto: Goran Sebelic/CROPIX (Ilustracija)

PRONAŠLI GA Mladić u lovu na divlje svinje usmrtio kolegu lovca, oca troje djece

“Tijekom skupnog lova, 30-godišnjak je iz lovačke puške ispalio dva hica bez da se uvjerio da u blizini nema sudionika, uslijed čega je jedan od ispaljenih hitaca pogodio lovca u predjelu glave", otkrila je policijaOpćinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv mladića (30) kojeg se tereti da je u šumi iz lovačke puške usmrtio kolegu lovca (45).

Tereti ga se za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, za što bi mogao dobiti do 8 godina zatvora. Kobni lov dogodio se u studenome oko 11.30 sati 2021. godine u okolici Grubišnog Polja, u blizini Male Dapčevice, piše portal Danica.

“Tijekom organiziranog skupnog lova i u cilju odstrela divlje svinje, iz lovačke puške je ispalio dva hica bez da se uvjerio da u blizini nema drugih sudionika lova, uslijed čega je jedan od ispaljenih hitaca pogodio lovca u predjelu glave iznad desnog oka.

Preminuo istoga dana

Oštećenik je zadobio ozljede od kojih je preminuo istoga dana“, otkrivaju u Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Tada je poginuo 45-godišnji lovac Darko Školak iz Grubišnog Polja, inače otac troje djece. Podlegao je teškim ozljedama u virovitičkoj bolnici.

Dugo se nije znalo tko je tada ispalio kobne hice koji su smrtno ranili lovca. Nakon temeljite istrage, rekonstrukcije događaja na mjestu tragedije te balističkog vještačenja čini se kako su tužitelji uspjeli rasvijetliti što se točno dogodilo, piše Danica.

Podsjetimo, ovaj se koban dogđaj zbio u studenom 2021. godine o čemu smo pisali OVDJE.

- Ako je itko bio strastveni lovac, onda je to bio Darko. Živio je za lov. Bio mi je prijatelj i teško da išta suvislo sada mogu reći. Čovjeka više nema i neće ga ništa vratiti. Tko je gdje stajao, tko je pucao, kako se to dogodilo..., Sve su to pitanja na koja nemamo odgovor i manje su bitna sada, ovim nam je riječima predlani tragični događaj u kojemu je poginuo 45-godišnji lovac Darko Školak iz Grubišnog Polja, komentirao njegov bliski prijatelj.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!