Fotografija: Više detalja bit će poznato nakon očevida/Foto: Željko Hajdinjak/CROPIX (ilustracija)
Više detalja bit će poznato nakon očevida/Foto: Željko Hajdinjak/CROPIX (ilustracija)

Skoro se sudarila dva vlaka: "Jurili su jedan prema drugome, u zadnji tren izbjegnuta tragedija"

Radi se o putničkim vlakovima koji su prometovali na relaciji Vinkovci – Zagreb, te Slavonski Brod – Vinkovci, kažu iz policijeTek pukom srećom danas oko 12 sati i 30 minuta izbjegnuta je teška željeznička nesreća dva putnička vlaka na pruzi Zagreb- Vinkovci, javlja Jutarnji list.

Prema neslužbenim informacijama u vlaku koji se kretao iz Zagreba prema Vinkovcima bilo je 45 putnika, a u vlaku u smjeru iz Vinkovaca bilo su 82. Incident se dogodio na dijelu pruge između kolodvora Garčin i Andrijevci. Na tom dijelu pruge promet se zbog radova odvija samo jednim kolosijekom.

Kobna greška

Stoga je vlak koji je išao iz smjera Vinkovaca trebao čekati u Andrijevcima vlak koji dolazi iz smjera Zagreba, a koji je u tom trenutku bio na kolodvoru Garčin. Kako saznajemo, otpravnica vlakova na kolodvoru Garčin propisno je pustila vlak prema Andrijevcima. No otpravnik u Andrijevcima napravio je kobnu grešku i također pustio vlak u smjeru Garčina što nije smio učiniti. Vlakovi su krenuli istim kolosijekom jedan prema drugom. Otpravnik u Andrijevcima vratio se u svoj ured i tada je na ekranu vidio da je kolosijek zauzet i da vlak iz Garčine juti prema Andrijevcima i vlaku koji je on pustio.

Hitno je nazvao strojovođe vlakova koji su vozili jedan prema drugom te su oni zaustavili vlakove na udaljenosti kilometar i pol jedan od drugoga. Tragedija je srećom izbjegnuta.

Nitko nije ozlijeđen

Očevid ovog događaja obavila je policija, a putnici su prebačeni u druge vlakove nakon što su na kolosijeku za danas završeni radovi te se promet odvija uz kašnjenje.

Iz PU brodsko-posavske su priopćili da je njihov Operativno komunikacijski centar u 13.05 sati zaprimio dojavu o krivom preusmjeravanju vlaka iz smjera Donjih Andrijevaca prema Starom Topolju. Kako ne bi došlo do sudara vlaka s drugim koji je dolazio iz suprotnog smjera, isti su na vrijeme zaustavljeni, te nije bilo ozlijeđenih osoba. Radi se o putničkim vlakovima koji su prometovali na relaciji Vinkovci – Zagreb, te Slavonski Brod – Vinkovci - kažu iz policije koji nastavljaju s provođenjem očevida u cilju utvrđivanja okolnosti i činjenica navedenog događaja.

O svemu je također obaviješteno i Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu, piše Jutarnji list.