Fotografija: Nesreća u Bjelovaru/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Nesreća u Bjelovaru/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

S 2,25 promila u krvi Volvom razvalio semafor u samom središtu Bjelovara

35-godišnjak je priveden u prostorije policije te smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja, a protiv njega slijedi optužni prijedlog, kažu u policijiPijani muškarac u dobi od 35 godina skrivio je u utorak oko 20.40 sati prometnu nesreću na križanju ulice Antuna Mihanovića i Franjevačke ulice u središtu Bjelovara.

Policija je izviejstila kako je 35-godišnjak upravljao osobnim automobilom Volvo bjelovarskih registracijskih oznaka krećući se ulicom Antuna Mihanovića.

Udario i jedan auto

- Dolaskom do raskrižja s Franjevačkom ulicom gdje se prometom upravlja semaforima, ušao je u raskrižje na znak zelenog svijetla prometnom trakom za skretanje vozila u desno. Uslijed alkoholiziranosti nastavio se kretati vozilom ravno kroz raskrižje prema cesti koja je namijenjena za promet vozila iz suprotnog smjera. Pri tome je prednjim desnim krajem udario u prometni semafor za pješake, a potom je prednjim lijevim krajem vozila udario u lijevi bočni kraj osobnog automobila Ford bjelovarskih registracijskih oznaka s kojim je upravljao 26-godišnjak krećući se ulicom Antuna Mihanovića prometnom trakom za skretanje vozila u lijevo - priopćili su iz PU bjelovarsko-bilogorske dodajući kako je u prometnoj nesreći na vozilima i semaforu za pješake nastala materijalna šteta. 

Završio na triježnjenju

Oba vozača su alkotestirana te je kod 35-godišnjaka utvrđena koncentracija alkohola od 2,25 g./kg., dok je kod 26-godišnjaka reakcija na alkohol izostala. 35-godišnjak je priveden u prostorije policije te smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.

- Protiv njega zbog počinjenog prekršaja iz članak 199. stavka 2. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru - kažu u policiji.