Fotografija: Foto: Željko Hajdinjak/CROPIX (ilustracija)
Foto: Željko Hajdinjak/CROPIX (ilustracija)

Policija u kući u Pakracu pronašla oružje, streljivo, barut, duhan i pet jelenskih rogova

Kuća je inače u vlasništvu 57-godišnjeg muškarca, a u njoj boravi 29-godišnjak. Obojica su zaradila prijavePolicijski službenici iz Pakraca su temeljem naloga Općinskog suda u Bjelovaru pretražili obiteljsku kuću na području Pakraca  i pronašli veću količinu streljiva, barut, duhan i jelenske rogove.

Naime, kako je izvijestila PU požeško-slavonske, u kući u kojoj boravi 29-godišnjak pronađene su dvije puške, više raznih dijelova oružja, više komada neaktivnih komponenti streljiva sačme, 70 grama baruta i 302 komada streljiva.

Optužni prijedlog

- Protiv 29-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana kažu u policiji i dodaju kako je kuća inače u vlasništvu 57-godišnjeg muškarca kod kojeg je pak pronađeno preko 400 grama sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH i pet jelenskih rogova.

- Slijedi obavijest Područnom carinskom uredu Osijek zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o trošarinama i obavijest Državnom inspektoratu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o lovstvu - napominju u policiji.