Fotografija: Prostor poduzetničke zone Dalit/Foto: MojPortal.hr
Prostor poduzetničke zone Dalit/Foto: MojPortal.hr

Policija o tragediji u Daruvaru: "Ljestve su skliznule i radnik je pao s visine od 12 metara"

Također će se obaviti i sve druge dokazne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ove nesreće - poručuju iz policijePolicija je otkrila detalje nesreće na radu u kojoj je danas oko 7.20 sati ujutro u prostoru bivšeg Dalita u Daruvaru, život izgubio 21-godišnji radnik iz Albanije.

Iz policije su izvijestili kako je provedenim očevidom na mjestu događaja, kojim je rukovodila zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru uz stručnu pomoć policijskih službenika Policijske postaje Daruvar, te u nazočnosti inspektora rada u području zaštite na radu utvrđeno je da je danas, 29. srpnja oko 07.25 sati, u Daruvaru, u Ulici Stjepana Radića, u krugu poduzetničke zone smrtno stradao 21-godišnji albanski državljanin, stranac na privremenom boravku.

Tijelo na obdukciji

- On je kao djelatnik za jednu tvrtku iz Zagreba obavljao radove sanacije krovišta na hali vlasništvo tvrtke iz Velikih Bastaja. Dok se nalazio s vanjske strane krovišta i stajao na aluminijskim ljestvama došlo je do skliznuća ljestvi i njegovog pada na betonsku podlogu u unutrašnjost hale s visine od 12 metara.

Na mjesto događaja izašao je ovlašteni mrtvozornik koji je konstatirao smrt mladića, dok je po nalogu zamjenice Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru tijelo stradalog prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Bjelovar gdje će se obaviti obdukcija.

- Također će se obaviti i sve druge dokazne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ove nesreće - poručuju iz policije.