Fotografija: Foto: Matija Djanješić/ CROPIX (ilustracija)
Foto: Matija Djanješić/ CROPIX (ilustracija)

Pokušao provaliti u dvije trgovine Mlin i pekare u Daruvaru. Tek je treću uspio opljačkati

Riječ je o 40-godišnjaku s područja Daruvara koji je ukradene predmete odvezao do svog kompanjona s kojim je prije desetak dana provalio u skladište HŽ-a u DaruvaruDaruvarski policajci pronašli su lopova koji je u noći s petka na subotu pokušao provaliti u dvije trgovine u Daruvaru dok je treću uspio opljačkati.

Naime, kako su jučer izvijestili iz PU bjelovarsko-bilogorske, nepoznati počinitelj pokušao je provaliti u trgovine mješovitom robom u Jelačićevoj ulici i Ulici Ivana Mažuranića, ali u tome nije uspio.

Na koncu je došao do trgovine u Ulici Matije Gupca, provalio u nju i ukrao cigarete, alkoholna i energetska pića. Neslužbeno doznajemo da je riječ o trgovinama Mlin i pekare, a šteta je procijenjena na oko 3000 eura.

Počinitelj uhićen

Brzom i pravovremenom reakcijom daruvarskih policajaca, počinitelj je jučer priveden u Policijsku postaju Daruvar i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje. 

- Riječ je o 40-godišnjaku s područja Daruvara koji je ukradene predmete odvezao do svog kompanjona s kojim je prije desetak dana provalio u skladište HŽ-a u Daruvaru. Iz skladišta su tada ukrali kablove koje su zapalili, a potom iz njih izvukli bakrene žice i prodali. 40-godišnjak je dio ukradenih predmeta iz trgovine ostavio upravo kod njega, a dio odvezao u Zagreb gdje ih je pokušao prodati - rekao nam je načelnik daruvarske policije Dalibor Čajsa i dodao kako su pretragom stana u kojem živi prijatelj od počinitelja pronašli dio ukradenih cigareta, ukradenih pića i spaljene kablove HŽ-a.

40-godišnji lopov zaradio je kaznenu prijavu za tešku krađu, a njegov pomagač za kazneno djelo prikrivanja, a 40-godišnjak danas biti privedeni pritvorskom nadzorniku u Bjelovaru. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!

 

 

 

 

.