Fotografija: Pas je bio bez nadzora/Foto: Zvonimir Barisin/CROPIX (ilustracija)
Pas je bio bez nadzora/Foto: Zvonimir Barisin/CROPIX (ilustracija)

Pas napao djevojčicu na biciklu: "Htjela je pobjeći kod susjeda, ali se zabila u stup i pala"

Za taj prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 200 do 800 kuna. Budući da je vlasnik platio na licu mjesta, dobio je "popust" pa je na kraju ostao bez 100 kunaPas mješanac koji je bio bez nadzora napao je jučer oko 18.30 sati u Staroj Rači djevojčicu u dobi od 11 godina koja se vozila na biciklu.

Naime, kako je izvijestila PU bjelovarsko-bilogorska, pas u vlasništvu 47-godišnjeg muškarca napao je djevojčicu koja je pokušala pobjeći u susjedovo dvorište. U strahu i panici se zaletjela u betonski stup, pala i lakše se ozlijedila. 

Najniža kazna

 - Vlasniku psa je naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - kažu u policiji.

Inače, za taj prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 200 do 800 kuna. Budući da policija često ide s nalogom da se plati najniža propisana kazna, tako je bilo i u ovom slučaju. Kako je vlasnik psa rekao da će platiti kaznu na licu mjesta, prema Prekršajnom zakonu dobio je "popust" od 50 posto tako da je na kraju platio samo 100 kuna.