Fotografija: Foto: Andrija Lucić/CROPIX (ilustracija)
Foto: Andrija Lucić/CROPIX (ilustracija)

Osuđen jer nije kosio travu u svom dvorištu: "Platio sam čovjeku da kosi, ali on to nije učinio"

Muškarac je kriv jer kao vlasnik nekretnine ne održava okućnicu urednom, čime je učinio prekršaj iz Odluke o komunalnom redu29-godišnji muškarac proglašen je krivim i osuđen jer nije pokosio travu u svojem dvorištu oko obiteljske kuće, piše Danica.hr

Komunalno redarstvo izdalo je protiv njega obavezni prekršajni nalog na koji je muškarac uložio prigovor pa je sve završilo na sudu.

Fotografije okućnice

Prema presudi, muškarac je kriv jer u lipnju ove godine kao vlasnik nekretnine u Novoj Gradiški ne održava okućnicu urednom, čime je učinio prekršaj iz Odluke o komunalnom redu Nove Gradiške.

Sud je kao valjane dokaze prihvatio tri fotografije okućnice, kao i fotografije koje je vlasnik priložio u svom prigovoru, a posebice fotografije okućnice od 13. lipnja ove godine gdje je vidljivo da je doista zarasla u visoku travu.

Kao olakotnu okolnost sud je 29-godišnjaku uzeo prekršajno nekažnjavanje, kao i da je priložio fotografije okućnice od 26. lipnja gdje je vidljivo da je trava održavana i pokošena, kao i da je ove godine zbog velike količine kiše došlo do povećanog rasta.

Vlasnik u Njemačkoj

Osim toga, navodi sutkinja, vlasnik je u Njemačkoj i plaća košnju ispred kuće u Novoj Gradiški, ali mu okućnica ove godine nije pokošena iako je košnju platio nekome, što znači da inače brine o održavanju okućnice.

Unatoč svemu, 29-godišnjak mora platiti 40 eura kazne i 13,28 eura troškova prekršajnog postupka. Presuda je pravomoćna i na nju nema pravo žalbe, piše Danica.hr.