Fotografija: Pojačana policijska aktivnost tijekom nadolazećeg vikenda/Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX (ilustracija)
Pojačana policijska aktivnost tijekom nadolazećeg vikenda/Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX (ilustracija)

Oprez! Od danas policija pojačano provjerava sve vozače

Obavještavamo sve sudionike u prometu da će od danas, pa sve do nedjelje, na području PU bjelovarsko-bilogorske, ali i cijele Republike Hrvatske, policija poduzimati pojačane aktivnosti, poručuju iz PU BBU cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama te preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policija će i ovog vikenda poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, a koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Nacionalna akcija

- U tom pogledu obavještavamo sve sudionike u prometu da će od danas 21. do nedjelje 23. svibnja na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, ali i cijele Republike Hrvatske, policija poduzimati pojačane aktivnosti, a posebice će se pojačano nadzirati i sankcionirati nepridržavanje ograničenja brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima te drugi prekršaji koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa, poručili su iz Pu bjelovarsko-bilogorske.

Sa subote na nedjelju

Kako kažu, policijski službenici dodatno će na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske u noći sa subote na nedjelju 22./23. svibnja 2021. godine svoje aktivnosti usmjeriti u prvom redu na nadzor alkoholiziranosti vozača i vožnju pod utjecajem droga i lijekova.

Iz policije podsjećaju sve sudionike u prometu, a posebice vozače motornih vozila, da već i malene količine alkohola povećavaju samopouzdanje i smanjuje osjećaj odgovornosti, a istovremeno otežavaju zapažanje i usporavaju reakcije vozača uslijed čega dolazi do prometnih nesreća.

Također, ovim putem mole sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise, vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.