Fotografija: 
Sve se dogodilo u srijedu, 28. lipnja, u 15.10 sati u Garešnici, u Ulici Vladimira Nazora/Foto: Boris Kovacev/CROPIX (Ilustracija)
Sve se dogodilo u srijedu, 28. lipnja, u 15.10 sati u Garešnici, u Ulici Vladimira Nazora/Foto: Boris Kovacev/CROPIX (Ilustracija)

MORTUS PIJANA Policija usred bijela dana uhvatila ženu (61) kako vozi s 2,72 promila

"Ona je uhićena, dovedena u službene prostorije policije gdje je smještena u posebnu prostoriju do otrežnjenja, a protiv nje slijedi optužni prijedlog", kažu u policijiGAREŠNICA - Mortus pijanu stariju ženu garešnička policija jučer je zaustavila kako vozi.

- U srijedu, 28. lipnja, u 15.10 sati u Garešnici, u Ulici Vladimira Nazora u kontroli prometa policijski službenici su postupali prema 61-godišnjakinji koju su zaustavili da upravlja osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka, javljaju iz PU bjelovarko - bilogorske.

Završila na triježnjenju

Dodaju kako joj je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2,72 g/kg.

- Ona je uhićena, dovedena u službene prostorije policije gdje je smještena u posebnu prostoriju do otrežnjenja, a protiv nje slijedi optužni prijedlog, kažu iz policije.

Ujedno upozoravaju kako alkohol kod vozača umanjuje sposobnost orijentacije u prostoru, umanjuje pozornost i sposobnost koncentracije, produžuje vrijeme reakcije, dovodi do poteškoća u procjeni brzine, umanjuje oštrinu vida itd.

- Osobama koje su pile alkohol preporučamo da:

- koriste javni prijevoz ili taksi prijevoz,

- ako nisu daleko od odredišta neka pješače,

- zamole nekoga za prijevoz do kuće,

- ukoliko su malo popili neka voze sporije (do 0,5 g/kg).

Starije i bolesne osobe koje popiju i malo alkoholnih pića trebaju izbjegavati upravljanje vozilom u takvom stanju, poručuju.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!