Fotografija: Daruvarska ekipa amaterskih glumaca iz Hercegovca se vratila punih ruku nagrada/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Galerija
Daruvarska ekipa amaterskih glumaca iz Hercegovca se vratila punih ruku nagrada/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

VELIKA POBJEDA "Vukovi i ovce" Amaterskog kazališta Daruvar najbolja predstava u BBŽ-u

Jitka Pleša koja u predstavi glumi glavnu žensku ulogu, odnosno alkoholičarku koja ne zna ništa raditi, već samo troši novac na alkohol, proglašena je najboljom glumicom



Na 22. Smotri amaterskih kazališta BBŽ-a koji se u organizaciji Hrvatske čitaonice Hercegovac i Pučke scene protekle subote održao u Hercegovcu, Daruvarčani su bili više nego uspješni.

Naime, predstava „Vukovi i ovce“ Amaterskog kazališta Daruvar proglašena je najboljom predstavom, a Jitka Pleša koja u predstavi glumi glavnu žensku ulogu, proglašena je najboljom glumicom.

Prepoznat predan rad

Ovaj uspjeh uistinu je velik i došao je svega tri dana nakon što su akteri Amaterskog kazališta Daruvar svojim sugrađanima premijerno prikazali ovu predstavu napunivši kino dvoranu do posljednjeg mjesta o čemu više možete pročitati OVDJE.

Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Koliko je Denis Brkić, voditelj daruvarskog Amaterskog kazališta koji je sa suprugom Marijom i osmislio ovu predstavu, ponosan na svoju ekipu, otkrio je i nakon nastupa u Hercegovcu.

- Naš predan rad koji je trajao mjesecima je prepoznat. Išli smo na sigurno, publika je već dokazala kako je svako naše nastojanje i ono što smo željeli postići, opravdano. Selektor nas je prepoznao zahvaljujući kvalitetnom tekstu i režiji te dobroj raspodjeli uloga. Glumci su izvanredno odradili svoj posao i okarakterizirali likove točno kako smo zamislili. Sve u svemu – pun pogodak, zadovoljan je Brkić koji nam je otkrio kako će daruvarska publika predstavu "Vukovi i ovce" ponovno imati priliku pogledati u lipnju tijekom Vinodara. Gostovanja će, dodaje, biti i nakon toga.

- Uspješna izvedba u Hercegovcu potvrdila je i opravdala sve naše napore koje smo uložili pri osmišljavanju, pisanju, režiranju, raspodjeli uloga i samoj izvedbi svakog pojedinog glumca. Jitka Pleša je odličnom interpretacijom dokazala da su se isplatili mjeseci uvježbavanja, a isto tako moramo pohvaliti svakog pojedinog člana našeg glumačkog ansambla, koji su se uspješno nosili s ovom zahtjevnom predstavom kojom smo još jednom dokazali da nema rezultata bez velikog odricanja i napornog uvježbavanja - rekao nam je Denis Brkić kojem je, kaže, zadovoljstvo raditi s ljudima koji glumu shvaćaju izrazito ozbiljno, dolaze na svaku probu i uvježbavaju bez pogovora.

- Ne trudimo se imitirati profesionalna kazališta, ali smo uvjereni kako i amaterizam može puno toga pokazati što može ugodno iznenaditi i publiku i selektore na smotrama - dodaje.

Nova predstava na pomolu

Već sada su orijentirani i na novu predstavu koju bi publika mogla upoznati na jesen.

- Supruga i ja već osmišljavamo i planiramo početi pisati novu predstavu, koja će dočarati spletke 19. stoljeća, uz raskošnu scenografiju i kostime - najavio nam je Denis Brkić dodajući kako je pred aktualnom predstavom "Vukovi i ovce" još gostovanja i predstavljanja odraslih glumačkih amaterskih snaga u najboljem svjetlu.

Denis Brkić (lijevo) autor je nove hit predstave
Denis Brkić (lijevo) autor je nove hit predstave "Vukovi i ovce"/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Zadovoljstvo nagradama u Hercegovcu nije skrivala niti Jitka Pleša koja tumači glavnu žensku ulogu.

- Ja sam žena alkoholičarka koja ne zna ništa raditi, troši novac na alkohol i uz kćer ima muža koji ju besramno vara s drugom. Uloga je teška ne samo zbog količine teksta, već i zbog toga što gotovo cijelu predstavu sam pijana i pripita, a to je teško glumiti, i psihički i fizički, jer ne smije izgledati karikirano i pretjerano, priznaje nam Jitka koja nije bila oduševljena kada joj je dodijeljena uloga.

Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

No, svejedno ju je prihvatila i kako kaže, potrudila se najbolje što je mogla kao i u ostalim ulogama koje je do sada imala.

Proučavala Jana Kerekeša

- Na kraju se očito moj trud isplatio i ponosna sam što je selektor na smotri, gospodin Zlatko Krilić rekao da sam talentirana i da sam izvanredno odglumila tešku ulogu te mi dodijelio nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu, kazala nam je Jitka priznavši kako je ulogu pripremala gledajući i proučavajući uloge Jana Kerekeša kojega inače obožava, a u kojima on isto glumi pijanca.

Dodajmo kako talentirana ekipa iz Daruvara još ne zna hoće li sa svojom predstavom "Vukovi i ovce" ići na Državnu smotru u Vodicama. Naime, konačnu odluku dat će selektor nakon što odgleda predstavu Pučkog kazališta iz Hercegovca, koji su zbog bolesnog glumca svoju predstavu predali snimljenu.

Držimo im palčeve!

Jitka je savršeno odglumila alkoholičarku/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Jitka je savršeno odglumila alkoholičarku/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!