Fotografija: Žena je otprije poznata policiji po sličnim prijevarama/Foto: Željko Šop/ CROPIX (ilustracija)
Žena je otprije poznata policiji po sličnim prijevarama/Foto: Željko Šop/ CROPIX (ilustracija)

Lažna liječnica pokušala prevariti stariji bračni par iz Daruvara: "Nudila im je skupe masažere"

Neslužbeno doznajemo da je riječ o ženi s područja Virovitičko-podravske županije koja se već u nekoliko navrata ljudima lažno predstavljala kao liječnica, medicinska sestra i bankaricaLažna liječnica u dobi od 40 goidna pokušala je jučer prevariti dvoje starijih Daruvarčana u Svačićevoj ulici u Daruvaru.

Kako je izvijestila PU bjelovarsko-bilogorska, policijski su službenici jučer u Ulici Petra Svačića u Daruvaru u obiteljskoj kući zatekli 40-godišnjakinju, koja se lažno predstavljala kao liječnica te je 83-godišnjaku i 84-godišnjakinji prodavala masažere po cijeni od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Prijavio je savjesni građanin

 - Ona je privedena u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, a u vezi počinjenog kaznenog djela „Prijevara“ iz članka 236. stavka 1. u vezi članka 34. Kaznenog zakona, slijedi izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o ženi s područja Virovitičko-podravske županije koja se već u nekoliko navrata ljudima lažno predstavljala kao liječnica, medicinska sestra i bankarica. Daruvarskim policajcima ovaj ju je put prijavio savjesni građanin kojem je bila sumnjiva. Isto tako doznajemo da stariji bračni par iz Daruvara nije nasjeo na njezinu priču.

Policija savjetuje

S obzirom na ovaj pokušaj prijevare, policija poziva građane na oprez. 

- Obično prevaranti mole za pomoć, prodaju predmete ili nude usluge lažno se predstavljajući. Žele zadobiti povjerenje i tako ulaze u Vaš dom. Savjetujemo da nepoznate osobe ne puštate u svoj dom, prije nego što provjerite o kome se točno radi - poručuju iz policije.