Fotografija: 
Policija je protekloga vikenda imala pune ruke posla/Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix (Ilustracja)
Policija je protekloga vikenda imala pune ruke posla/Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix (Ilustracja)

Čak 150 vozača prebrzo vozilo, rekorder - vozač koji je kroz Doljane projurio sa 113 km/h

Dogodilo se čak 10 prometnih nesreća. Osam s materijalnom štetom, od čega pet na bjelovarskom, dvije na daruvarskom te jedna na čazmanskom području, kažu u policijiPolicijski su službenici proteklog vikenda na području policijske uprave bjelovarsko – bilogorske imali pune ruke posla. Naime, utvrdili su ukupno 236 prometnih prekršaja, a dogodilo se i 10 prometnih nesreća.

-S ciljem smanjenja prometnih nesreća i njihovih posljedica tijekom proteklog vikenda od 27. do 29. siječnja nastavljena je akcija pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu, posebice one tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Velik broj nepoštivanja brzine

U provedenom pojačanom nadzoru policija je utvrdila 236 prometnih prekršaja od čega po kategorijama „četiri glavne ubojice“ izdvajamo:                                    

-16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 1,97 g/kg, izmjerena kod 55-godišnjeg vozača u Bjelovaru,

-150 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša utvrđena nepropisna brzina izmjerena je u Doljanima i ona je iznosila 113 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h,

-11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

-12 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te

47 ostalih prekršaja, kažu u policiji.

Prometne nesreće

U navedenom razdoblju dogodilo se čak 10 prometnih nesreća. Osam s materijalnom štetom, od čega pet na bjelovarskom, dvije na daruvarskom te jedna na čazmanskom području. Dvije prometne nesreće bile su s ozlijeđenim osobama, jedna na bjelovarskom području u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene te jedna na čazmanskom području u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.

-Pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer se prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija može dogoditi u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život, upozoravaju iz policije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!