Fotografija: Od 2 i 30 do 4 i 30 sati noćas trajao je pregled Druge OŠ Bjelovar, sve tri zgrade. Pirotehničari i policija otkrili da je riječ o lažnoj dojavi/Foto: II. osnovna škola Bjelovar
Galerija
Od 2 i 30 do 4 i 30 sati noćas trajao je pregled Druge OŠ Bjelovar, sve tri zgrade. Pirotehničari i policija otkrili da je riječ o lažnoj dojavi/Foto: II. osnovna škola Bjelovar

E-mailom noćas stigla dojava o bombama u više bjelovarskih škola

Iz primljenog maila kojeg imamo u posjedu vidljivo je da su policijski službenici i pirotehničari noćas pregledali OŠ u Rovišću, Drugu, Treću, Četvrtu i Petu bjelovarsku OŠ, kao i Obrtničku i Tehničku školu te GimnazijuBJELOVAR - Noćas, nešto poslije pola noći, Operativno komunikacijski centar Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske zaprimio je dojavu o mogućem ugrožavanju sigurnosti građana u odnosu na odgojno-obrazovne institucije na području Grada Bjelovara, izvijestili su iz PU bjelovarsko - bilogorske.

-Policijski službenici su promptno i sa svim raspoloživim resursima poduzeli sve mjere i radnje u cilju provjera navoda iz dojave te utvrdili da se radi o lažnoj dojavi. Kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja počinitelja je u tijeku, a nakon dovršetka izvijestiti ćemo javnost, poručuju iz policije.

Neslužbeno doznajemo kako je dojava stigla putem elektroničke pošte, a navodno je riječ o prijetnji kako su u određenim školama postavljene bombe.

Pojačanje iz okruženja

Da roditelji mogu biti mirni i da su sve odgojno - obrazovne ustanove "čiste", potvrdili su nam u policiji.

-Kada su u pitanju takve dojave, onda se dižu svi operativni kadrovi iz okruženja, pa čak i iz Zagreba. To su događaji koji iziskuju pristup svim našim resursima, zovu se nadležne osobe iz tih ustanova da dođu što prije otključati vrata da se što prije sve odradi. U takvim slučajevima sigurnost djece je na prvom mjestu, kazali su nam iz policije.

Da su imali burnu i neprospavanu noć, potvrdila nam je i ravnateljica Druge OŠ Bjelovar, Ines Kapša.

Ines Kapša/ Foto: Deni Marčinković
Ines Kapša/ Foto: Deni Marčinković

-Zvali su me iz policije oko 2 i 30 sati, a pregled naše tri školske zgrade trajao je oko dva sata. Znači negdje do 4 i 30 sati. Nekolicina piritehničara i službeni policijski pas sve su pregledali i srećom, ustanovili da je riječ o lažnoj dojavi, kazala je ravnateljica Kapša kojoj nije jasno tko bi nešto ovakvo napravio.

Stresno i nepotrebno

-Stresno i nepotrebno. U svakom slučaju, nadamo se da će se pronaći počinitelj, kazala je ravnateljica Kapša koja se prvi put susrela s ovakvom prijetnjom. 

Kao i njezini kolege, i ona je na službeni mail škole primila prijetnju o postavljenom eksplozivu u osnovnim i srednjim školama i to u ponoć i 11 minuta. 

Iz primljenog maila kojeg imamo u posjedu vidljivo je da su policijski službenici i pirotehničari noćas pregledali Osnovnu školu u Rovišću, Drugu, Treću, Četvrtu i Petu bjelovarsku OŠ, kao i Obrtničku i Tehničku školu te Gimnaziju.