Fotografija: Foto: Danijel Soldo/CROPIX (ilustracija)
Foto: Danijel Soldo/CROPIX (ilustracija)

Bruxelles uvodi red: Uhićenja zbog EU projekata, pod istragom i članovi gradske uprave

Europski Istražitelji sumnjaju da je bilo nezakonitih pogodovanja prilikom natječaja za taj posao, kao i da je cijeli projekt neosnovano preplaćen.Službenici policije pokucali su rano jutro, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, na vrata više osoba na području Rijeke i Međimurja, koje se sumnjiče za malverzacije sa sredstvima iz fondova Europske unije. Prema za sada dostupnim vrlo škrtim informacijama, akcija se provodi po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO).

Nekoliko je osoba uhićeno, u tijeku je pretres njihovih domova.

Istragom su navodno obuhvaćene neke osobe iz riječke Gradske uprave, među njima i jedna bivša pročelnica nadležnog gradskog ureda. Osim njih, na meti istražitelja našle su se barem još dvije osobe povezane s jednom međimurskom tvrtkom koja je izvodila radove na projektu vezanom za zbrinjavanje otpada.

Riječ je o projektu koji je sufinanciran s više od 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova. Prema neslužbenim informacijama, istražitelji EPPO-a sumnjaju da je bilo nezakonitih pogodovanja prilikom samog natječaja za taj posao, kao i da je cijeli projekt na koncu neosnovano preplaćen.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!