Fotografija: Pakračanin Milorad A. ispred zgrade bjelovarskog suda/Foto:Deni Marčinković
Galerija
Pakračanin Milorad A. ispred zgrade bjelovarskog suda/Foto:Deni Marčinković

Bombaš iz Pakraca doveden u Bjelovar, stanje teško stradalog radnika HEP-a i dalje neizvjesno

Prema informacijama koje smo danas dobili iz KBC-a Zagreb, radnik HEP-a je i dalje životno ugrožen, operiran mu je trbuh i trenutno se nalazi na respiratoruMilorad A. (71) koji je u srijedu ujutro u Pakracu bacio bombu na trojicu radnika HEP-a ispitan je danas na bjelovarskom tužiteljstvu koje je tražilo njegovo pritvaranje.

Podsjetimo, Milorad je u srijedu u 9.19 sati u Ulici Jana Žiške sa svog balkona bacio ručnu bombu na trojicu radnika HEP-a u dobi od 52, 53 i 55 godina koji su mu došli isključiti struju.

Policija odvodi Milorada s ispitivanja na bjelovarskom tužiteljstvu/Foto: Deni Marčinković
Policija odvodi Milorada s ispitivanja na bjelovarskom tužiteljstvu/Foto: Deni Marčinković

Najteže je stradao dugogodišnji zaposlenik HEP-a, Darko M. (52) kojem su geleri od bombe završili u glavi i trbuhu. On je u srijedu transportiran u KBC Zagreb gdje mu liječnici pokušavaju spasiti život. Prema informacijama koje smo danas dobili iz KBC-a Zagreb, on je i dalje životno ugrožen, operiran mu je trbuh i trenutno se nalazi na respiratoru.

Došao pomoći kolegama

Drugi radnik pun je gelera i pukao mu je bubnjić, a trećem su u pakračkoj bolnici sanirali rane od gelera po cijelom tijelu. 

Darko M. u srijedu ujutro uopće nije trebao biti u pakračkoj ulici Jana Žiške jer se on uopće ne bavi iskapčanjima struje. Došao je tamo na poziv kolega koji su imali problema sa strojem. 

Policijski očevid u ulici Jana Žiške u Pakracu/Foto: MojPortal.hr/Nikica Puhalo
Policijski očevid u ulici Jana Žiške u Pakracu/Foto: MojPortal.hr/Nikica Puhalo

Policija je tijekom jučerašnjeg dana pretražila njegove kuće i vozilo i pronašla još jednu bombu, osigurač za bombu, lovačku pušku i streljivo. 

Nakon kriminalističkog istraživanja, Milorad je s kaznenim prijavama za teško ubojstvo u pokušaju, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari odveden pritvorskom nadzorniku u Bjelovar. Nakon ispitivanja na tužiteljstvu, sasvim je izvjesno da će mu sudac istrage odrediti i istražni zatvor.