Fotografija: Foto: Goran Šebelić/CROPIX (ilustracija)
Foto: Goran Šebelić/CROPIX (ilustracija)

Belgijski ovčar ugrizao djevojčicu pa napao dječaka: "Vukao ga je i zubima mu držao nogu"

Majka se bacila na psa kako bi ga pokušala odvojiti od djeteta, ali on ga nije puštao. Sve je bilo puno krvi- Bilo je strašno. Ti krikovi nisu trajali sekundu-dvije, već duže. Još uvijek ne mogu doći k sebi, tresem se. Bilo je negdje između 7.30 i 7.40. Majka je vodila za ruku dvoje djece u školu koja je preko puta naše pekare, dječaka i djevojčicu. Pas je u jednom trenutku ničim izazvan prvo ugrizao djevojčicu, a zatim je napao dječaka, ispričala je za Jutarnji Marina Česnik (30), zaposlenica pekarne "Klasje" u Vrapčanskoj 219 A, ispred koje se u petak dogodio napad belgijskog ovčara na dvoje djece i njihovu majku.

Četvrti napad u 14 dana

- Jutros oko 8 sati zaprimili smo dojavu o napadu psa na djecu u Gornjem Vrapču. U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti događaja i kriminalističko istraživanje, potvrdili su Jutarnjem listu događaj iz Službe za odnose s javnošću PU Zagrebačke.

Sugovornica novinara Jutarnjeg nije jedina koja je rekla kako se nada da će odgovorni nešto poduzeti jer je u proteklih 14 dana ovo već četvrti slučaj napada istog psa, ali ovaj, koji se dogodio u petak ujutro, bio je najteži dosad.

Marina Česnik opisala je scene koje su i nju zgrozile, pogotovo jer je i sama majka dvoje djece. Kaže kako se ne smatra herojem, kako je nazivaju kolegice na poslu i neki stanovnici Gornjeg Vrapča, već misli da je napravila nešto uobičajeno. Ali bez obzira na to, kaže, mobitel joj zvoni od jutra, kad se doznalo kako je ona pritekla u pomoć dječaku.

Ima 12 ugriza na nozi

- Kad je ugrizao dječaka ispod koljena, on je pao. Vukao ga je i zubima mu držao nogu, a majka se bacila na njega kako bi ga pokušala odvojiti od djeteta, ali on ga nije puštao. Okupili su se ljudi i počeli ga tjerati i on je u jednom trenutku počeo bježati od djeteta, čiji je donji dio pamučne trenirke ispod koljena već bio natopljen krvlju i krv mu je već ulazila i u tenisicu. Uvela sam ga u pekaru i pružili smo mu prvu pomoć. Netko je bio pozvao i Hitnu pomoć, ali kako nije dolazila nakon nekog vremena, jedna gospođa ga je s majkom stavila u auto i mislim da su ga odvezli. Čula sam kasnije da dječak ima 12 ugriza po nozi. To je bilo prestrašno - ispričala je još uvijek pod dojmom jutrošnjeg događaja Marina Česnik.

Vlasnik navedenog psa živi svega nekoliko kućnih brojeva dalje, nekoliko puta su ga novinari Jutarnjeg zvali na kućni broj, ali nije odgovarao na pozive.

Istraga u tijeku

Stanovnici Gornjeg Vrapča u Facebook grupi "Zakaj volim Vrapče" ostavljali su jutros brojne komentare o ovom nemilom događaju i upozoravali kako ovo nije prvi put da je pas, koji je jutros izgrizao djecu, nekoga napao.

- Ima tu i jedan gospodin koji drži kangale koji su također prije oko pola godine tu hodali bez nadzora. Nadam se da će sada netko od odgovornih nešto poduzeti - rekla je kolegica administratorice grupe "Zakaj volim Vrapče", koja također živi u tom dijelu grada.

Iz policije, koja istražuje ovaj događaj, kažu kako će sada utvrđivati sve okolnosti i po okončanju kriminalističkog istraživanja izvijestiti javnost, javlja Jutarnji list.