Fotografija: Županica Antonija Jozić u posjetu Pakracu/Foto: Pakrački list
Galerija
Županica Antonija Jozić u posjetu Pakracu/Foto: Pakrački list

Županica Jozić: "Jako sam zadovoljna svime što se radi u Pakracu i onim što će se tek raditi"

Izazova je puno, svjesni smo ih, ali imamo prilike kroz europske fondove i ljude koji su voljni raditi promjene, rekla je županica Antonija JozićPožeško-slavonska županica Antonija Jozić posjetila je danas Pakrac.

Kako javlja Pakrački list, županica se sastala s članovima Upravnog vijeća te ravnateljicom Opće županijske bolnice Pakrac i  bolnice hrvatskih veterana, ravnateljima pakračke srednje i osnovne škole, i s gradonačelnicom Pakraca Anamarijom Blažević.

Buduće investicije

Posjet je započeo u pakračkoj bolnici gdje su županicu Jozić i domaćicu gradonačelnicu Blažević dočekali ravnateljica Marina Major, Davor Huška, ravnatelj Uprave za financijske i informacijske sustave u Ministarstvu regionalnog razvoja te članovi Upravnog vijeća. Nakon sastanka u pakračkoj bolnici koji je bio zatvoren za javnost, županica je posjetila pakračku srednju i osnovnu školu gdje se razgovaralo o prioritetima koji se tiču ulaganja, ali i razmišljanjima i mogućnostima o budućim  investicijama.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Županicu u Srednjoj školi Pakrac dočekala je Ljiljana Rupena Kelemen, zamjenica ravnatelja, te upoznala s funkcioniranjem škole, kao i sa svim zanimanjima koje nudi. Kelemen je u razgovoru rekla kako je škola dobro opremljena, no istaknula prostornu ograničenost u smislu nemogućnosti održavanja nastave ili predavanja većem broju učenika. Želja im je imati veću učionicu koja će istovremeno moći primiti tri razreda učenika.

Građevinska zvanja

Gradonačelnica Blažević istaknula je kako je Gradu prioritet poticati građevinska zvanja, ali i potaknuti domaće učenike da upisuju pakračku srednju školu stoga je Grad u ovoj pedagoškoj godini omogućio besplatne udžbenike za građevinske tehničare i opću gimnaziju. Blažević je dodala kako Grad planira u bivšoj upravnoj zgradi nekadašnjeg „Papuka“ otvoriti digitalni inovacijski centar gdje bi Srednja škola Pakrac bila nositelj izvanškolskog obrazovanja, piše Pakrački list.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Posjet se nastavio u pakračkoj Osnovnoj školi braće Radić koja broji oko 590 učenika gdje je ravnateljica Sanja Delač županicu upoznala s raznim projektima koje provode istaknuvši kako su u matičnoj školi, uključujući i područne, sva djeca u jednosmjenskoj nastavi i sve škole su informatizirane. Nakon energetske obnove matične škole, krenuli su s postavljenjem i led rasvjete što je i daljnji prioritet u investiranju, a želja im je proširiti blagovaonicu koja im je postala pretijesna budući da se u njoj hrani oko 420 učenika. 

Jedan u nizu posjeta

- Želja mi je bila, a to ću raditi kroz cijeli mandat, biti na terenu i biti prisutna što više u gradovima i općinama, posebice u ustanovama kojima je osnivač Županija. Cilj nam je svima koji obnašamo funkcije kvalitetna zdravstvena skrb te odgoj i obrazovanje, stoga ovo nije prvi već jedan u nizu posjeta Pakracu. Iskreno čestitam svim ravnateljima koje smo danas posjetili na svemu što su radili, kao i na budućim projektima koje planiraju. Izazova je puno, svjesni smo ih, ali imamo prilike kroz europske fondove i ljude koji su voljni raditi promjene. Ovaj današnji posjet ocjenjujem izuzetno optimističnim i uspješnim - izjavila nam je županica Jozić.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Posjet županice završio je sastankom u gradskoj upravi s gradonačelnicom Blažević gdje se razgovaralo o zajedničkom projektu „Svijet graševine“ odnosno budućoj obnovi Spahijskog podruma kao i budućim planovima oko obnove i namjene Trenkovog dvora, piše Pakrački list.

- Županica je upoznata sa svim projektima koje provodimo, ali istovremeno i surađujemo na mnogima. Htjeli smo i prezentirati neke naše potrebe, a posebno mi je drago što se županica danas mogla uvjeriti da se u Pakracu puno radi, a posebno činjenicu da smo orijentirani na europske projekte jer smo svjesni da se novac treba povući tamo gdje ga ima da bismo, u ovom slučaju zdravstvenu skrb i obrazovanje, mogli podići na još jednu višu razinu - dodala je Blažević.