Fotografija: Prema uputama liječnika i epidemiologa Marušić će biti u samoizolaciji zaključno s nedjeljom 2. listopada, dakle sedam dana od pojave simptoma/Foto: Facebook
Prema uputama liječnika i epidemiologa Marušić će biti u samoizolaciji zaključno s nedjeljom 2. listopada, dakle sedam dana od pojave simptoma/Foto: Facebook

Župan Marušić ima koronavirus: "Najviše iscrpljuje temperatura, dva dana sam u krevetu"

"Simptomi su nalik gripi, a najprije se javila povišena temperatura. U jednome trenutku išla je do 39 stupnjeva što prilično iscrpljuje", priznaje župan čija supruga i stariji sin su također zaraženiBjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić pozitivan je na koronavirus, priopćili su iz Bjelovarsko – bilogorske županije.

-Prema uputama liječnika i epidemiologa bit će u samoizolaciji zaključno s nedjeljom 2. listopada 2022. godine. Dio poslovnih obveza obavljat će od kuće, a ostalo kao i protokolarne obveze preuzet će zamjenica župana Marija Jungić. Župan Marušić cijepljen je s dvije doze cjepiva protiv koronavirusne bolesti. Kao što je poznato, cjepivo ne štiti potpuno od mogućnosti zaraze, no pruža zaštitu od težih oblika bolesti, poručuju iz BBŽ-a.

Umor i iscrpljenost

-Jutros sam testiran na COVID-19 i nalaz je pozivitan. Imam simptome grlobolje, temperaturu i osjećam iscrpljenost te umor. Određena mi je mjera samoizolacije. Dio svojih radnih obveza obavljat ću od kuće, poručio je Marušić pratiteljima na društvenim mrežama.

Kontaktirali smo župana Marka Marušića i upitali ga koji ga sve simptomi muče, te koliko je stanje ozbiljno.

-Pa ne sjećam se kada sam posljednji put dva dana zbog neke bolesti proveo u krevetu. Simptomi su nalik gripi, a pojavili su se u nedjelju i to povišenom temperaturom. U jednome trenutku temperatura se čak popela čak na 39 stupnjeva tako da me to poprilično smlavilo, priznaje župan koji je prilično dugo odolijevao zarazi koronavirusom.

Zaraženi sin i supruga

-Budući da sam se uspio izvući u vrijeme kada je stanje bilo puno ozbiljnije nego sada što se tiče samog broja zaraženih, nekako sam mislio da ću se izvući. No, nisam, kaže nam župan čija supruga Maja Marić Marušić također ima koronvirus, kao i stariji sin.

-Jedino je najmlađe dijete zasad zdravo, ističe župan koji se jutros testirao na Zavodu za javno zdravstvo BBŽ-a.