Fotografija: Dvorac grofa Jankovića/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Galerija
Dvorac grofa Jankovića/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Zbog lošeg vremena subotnji program adventa seli se u zatvoreni prostor dvorca grofa Jankovića

U 17 sati i 30 minuta na trgu kralja Tomislava uz župnika i zbor bit će zapaljena prva adventska svijeća, nakon čega se svi sele u dvoracVremenske (ne)prilike malo su pomutile planove za svečani i aktivnostima bogat početak daruvarskog adventa. Tako će svi oni događaji koji su predviđeni za ovu subotu, umjesto na otvorenom biti u zatvorenom prostoru i to u prekrasnom ambijentu Dvorca Janković. 

Organizatori će se morati malo potruditi da se sve izmjesti u Dvorac, ali kažu kako neće biti problema. 

Bogati program

Podsjetimo, subota je dan kada će stanovnici Daruvara i gosti uistinu imati prilike uživasti u bogatom programu.

Udruga mladih Nada u dvorcu organizira dvosatnu radionicu amaterskog slikanja "Paint&Fine", u 17 sati i 30 minuta na trgu kralja Tomislava uz župnika i zbor bit će zapaljena prva adventska svijeća, a u 18 sati u dvorcu će biti predstavljen jedinstven fotografsko-pjesnički projekt Gingko Biblioba - kalendar s fotografijama slavnog nam daruvarskog stabla kojeg je 12 mjeseci fotografirao Saša Selihar s iste pozicije, a kalendar je obogaćen i pjesmama Marka Pogačara. 

Foto: TZ Daruvar-Papuk
Foto: TZ Daruvar-Papuk

U 18:30 stižu nam glazbenici i koncert ToMa. Cijelo vrijeme građani će se moći okrijepiti i kuhanim vinom, ginom i čajem te slasnim fritualma koje će ispeći članovi Češke besede iz Doljana.

Raskošne rukotvorine

Na toplo i sigurno sele se i štandovi gdje će se moći razgledati i kupiti različiti proizvodi domaćih obrtnika i rukotvoraca, poput božićnih ukrasa, suvenira i drugih raskošnih rukotvorina kao i domaćih delicija.

Nema stoga razloga da prvu adventsku svečanost u Daruvaru ne provedete u blagdanskom ozračju, na toplom i suhom, uz obitelj i prijatelje. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!