Fotografija: Viktor Matraković osvojio je treće mjesto na svijetu u daktilografskom natjecanju/Foto: Vladimir Štefanec
Galerija
Viktor Matraković osvojio je treće mjesto na svijetu u daktilografskom natjecanju/Foto: Vladimir Štefanec

Bjelovarčanin Viktor Matraković treći na svijetu na međunarodnom daktilografskom natjecanju

Svi natjecatelji svijeta su se natjecali u isto vrijeme, a rezultati su se pratili u realnom vremenu. Viktor je ostvario treće mjesto na svijetu s 553,3 udarca u minutiBJELOVAR – Prije dva dana, dakle, 11. prosinca 2021. godine održano je međunarodno natjecanje ZAV-100 u daktilografiji s kojeg su stigle dobre vijesti u Bjelovar, točnije u Ekonomski i birotehničku školu Bjelovar. Naime, između ostalih dobrih rezultata, svakako se ističe onaj Viktora Matrakovića koji je osvojio treće mjesto na svijetu.

Točnost najvažnija

Svi natjecatelji svijeta su se natjecali u isto vrijeme, a rezultati su se pratili u realnom vremenu. Natjecatelji su 25 puta pisali jednu minutu prijepisa, a za jednu grešku se oduzimalo 100 znakova. Na takvoj vrsti natjecanja najvažnije je biti iznimno točan. Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar se po prvi puta uključila u ovo natjecanje te su učenici ostvarili sljedeće rezultate:

DOBNA SKUPINA 12-16 GODINA (ukupno 488 natjecatelja):

Viktor Matraković ostvario je treće mjesto na svijetu s 553,3 udarca u minuti, Luka Švenda završio je na 61. mjestu sa 327,2 udarca u minuti.

U toj dobnoj skupini natjecali su se Ivan Ćurić, Borna Kasunić i Viktorija Severović te također osvojili odlična mjesta.

Svim učenicima mentorica je Aleksandra Hohnjec.

Od osme godine Viktoru je hobi vezan uz računalo/Foto: Aleksandra Hohnjec
Od osme godine Viktoru je hobi vezan uz računalo/Foto: Aleksandra Hohnjec

DOBNA SKUPINA 17-20 GODINA (ukupno 791 natjecatelj):

Andrija Novoselec ostvario je 60. mjesto sa 413,6  udaraca u minuti (mentorica Aleksandra Hohnjec), Mia Maria Renić plasirala se na 171. mjesto sa 335,5 udaraca u minuti, (mentorica Aleksandra Hohnjec).

U toj dobnoj skupini natjecale su se i učenice Ivana Čengić i Ana Martinjak pod vodstvom mentorice Marije Dušek i učenice Magdalena Lalić i Jelena Rajković pod vodstvom mentorice Aleksandre Hohnjec.

- Čestitke svima, a posebno učeniku Viktoru Matrakoviću koji je vođen svojom mentoricom Aleksandrom Hohnjec, ostvario ovako veliki uspjeh, poručuju iz Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar.

Poredak s natjecanja/Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar
Poredak s natjecanja/Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar

Spomenimo, o Viktoru Matrakoviću već smo pisali proljetos kada je kao učenik 1.b razreda Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar sudjelovao na međunarodnom natjecanju 2021 Internet Keyboarding Competition – 19th Edition World Class Typing. U konkurenciji 153 natjecatelja starih od 13 do 16 godina s napisanih 4762 znaka uz samo pet pogrešaka u deset minuta osvojio je izvrsno sedmo mjesto. Cijelu priču o proljetnom uspjehu možete pročitati OVDJE