Fotografija: Pripadnici Vatrogasne zajednice Općine Končanica snimljeni prije puta u Majske Poljane/Foto: Privatni album
Galerija
Pripadnici Vatrogasne zajednice Općine Končanica snimljeni prije puta u Majske Poljane/Foto: Privatni album

Vatrogasci iz Končanice poslali pomoć u Majske Poljane, Općina će sanirati jednu kuću

Vatrogasci s područja općine Končanica kupili su žbuku, gotovi cement, grijalice, kuhala za vodu, električne rešoe za kuhanje, kocke za potpalu, žarulje, deke, igračke za djecu...Općina Končanica poslala je novu pomoć u kraj pogođen katastrofalnim potresom. Naime, nakon što je prošlog tjedna sudjelovala u velikoj akciji prikljupljanja pomoći koju su organizirale Češka beseda Končanica i Češka beseda Daruvarski Brestovac u kojoj su u kratkom roku napunili dva kamiona i jedan kombi pomoći koje su zatim podijelili od kuće do kuće.

Grijalice, žarulje...

Vatrogasna zajednica Općine Končanica također je odlučila pomoći unesrećenim ljudima. naime, kupili su građu ukupne vrijednosti 11.000 kuna i ostale potrepštine.  Tako su se u kamionu našli gruba i fina žbuka, gotovi cement, 11 grijalica, kuhala za vodu, električni rešoi za kuhanje, kocke za potpalu, žarulje, deke za odrasle i deke za djecu, ručnici, igračke za djecu, 10 kanti Jupol boja... Dio je to pomoći koje su vatrogasci iz Končanice prikupili za kraj koji je najteže pogođen potresom. Krenuli su jutro u 6 prema Majskim poljanama, a predvodi ih zapovjednik Emil Finek.

Dio građevinskog materijala kojeg je prikupila Vatrogasna zajednica Općine Končanica/Foto: Privatni album
Dio građevinskog materijala kojeg je prikupila Vatrogasna zajednica Općine Končanica/Foto: Privatni album

Prijevoz donacije omogućila je tvrtka Libor Halupa koja je ustupila svoj kamion za ovo humanitarno djelo. 

No, končanički vatrogasci neće samo odvesti pomoć i vratiti se kući. Naime, odlučili su danas ostati u Majskim Poljanama i pomoći sanaciju nekih oštećenih objekata.

- Istog dana kada su dvije Češke besede sazvale sastanak kako bi vidjeli na koji način pomoći ljudima koji su ostali bez svega, sastanak je sazvala i Vatrogasna zajednica Općine Končanica. Dok je su članovi čeških beseda odlučili prikupljati hranu i kućne potrepštine i dijeliti ih od vrata do vrata, naši vatrogasci su zaključili da je najbolje uzeti prije svega građevinski materijal jer je on sada tamo najpotrebniji - rekao nam je načelnik Općine Končanica Zlatko Bakunić koji je u dogovoru s privatnom tvrtkom Libor Halupa vatrogascima osigurao kamion kojim će donaciju dovesti do Majskih Poljana. 

Nova ideja

- Mi smo mala općina i ne možemo donirati velike iznose, ali pomažemo koliko u našim okvirima možemo. No, odlučili smo da će Općina sanirati jednu kuću na ugroženom području. Dakle, preuzeli bismo na sebe jednu kuću i s našim građevinarima iz Končanice bismo je sanirali. Mi bismo osigurali i materijal i radnike. Čini nam se da je to sada najbolji i najkonkretniji način da nekome pomognemo - otkrio nam je načelnik Bakunić plan za još jedno humanitarno djelo u režiji Općine Končanica. 

Grijalice, rešoi, kuhala za vodu, žarulje, deke za odrasle i djecu i još mnogo toga vatrogasci voze u Majske Poljane/Foto: Privatni album
Grijalice, rešoi, kuhala za vodu, žarulje, deke za odrasle i djecu i još mnogo toga vatrogasci voze u Majske Poljane/Foto: Privatni album