Fotografija: Zamjenica župana Bojana Hribljan potpisala je ugovore s predstvanicima Udruga umirovljenika / Foto: BBŽ
Zamjenica župana Bojana Hribljan potpisala je ugovore s predstvanicima Udruga umirovljenika / Foto: BBŽ

Umirovljenici Rovišća, Predavca, Končanice i Dežanovca dobili od 10.000 do 19.500 kn potpora

Udruge su svoje projekte prijavile na javni poziv te će dobivenim sredstvima financirati projekte koji se tiču socijalnih potreba, zdravstvene skrbi, natjecanja, druženja te dodatnog obrazovanjaUmirovljenici iz Rovišća, Predavca, Končanice i Dežanovca, još su jedni u nizu koji su za rad svojih udruga dobili potpore Bjelovarsko-bilogorske županije.

Javni poziv

Zamjenica župana Bojana Hribljan potpisala je ugovore s predstavnicima Udruge umirovljenika Rovišće, Matice umirovljenika općine Končanica i Udruge umirovljenika općine Dežanovac, vrijedne 19.500 kuna, dok je Udruga umirovljenika Predavac ostvarila pravo na 10 tisuća kuna.

Udruge su svoje projekte prijavile na javni poziv te će dobivenim sredstvima financirati projekte koji se tiču socijalnih potreba, zdravstvene skrbi, programa koji se odnose na društveni dio, natjecanja, druženja te dodatnog obrazovanja građana starije životne dobi.

Bez rezanja potpora

Treba naglasiti da je Bjelovarsko-bilogorska županija od 2013. godine zauzela stav da je populaciji treće životne dobi, koja čini veliki dio stanovništva u našoj županiji, potrebna osobita potpora i pomoć.

Danas je Bjelovarsko-bilogorska županija prva na ljestvici hrvatskih županija kada je riječ o izdvajanjima za naše sugrađane treće životne dobi, a u tu svrhu se godišnje iz županijskog proračuna izdvaja više od milijun kuna. Također, treba dodati i to da, bez obzira na korona krizu, sredstva koja se izdvajaju za umirovljeničku populaciju nisu se smanjivala.

Pratite nas

© 1991. - 2020. Fakultet elektrotehnike i računarstva, Sveučilište u Zagrebu. Sva prava pridržana.