Fotografija: Daruvarski trg često je mjesto održavanja najvažnijih manifestacija/Foto: Daria Marković
Galerija
Daruvarski trg često je mjesto održavanja najvažnijih manifestacija/Foto: Daria Marković

Vanda Cegledi: "Potajno pripremamo eksploziju aktivnosti, najvažnije da smo u zelenom"

I u rujnu nas čeka obilje novih aktivnosti, a trenutno se intenzivno radi na dokumentaciji za registriranje Zavičajnog muzeja u daruvarskom Dvorcu grofa Jankovića, odaje daruvarska dogradonačelnica.
„Ljeto u Daruvaru vraća se kao što je nekada bilo. Nismo zatvoreni u kućama, izlazimo van, a bogato je novim aktivnostima i događanjima“ kaže nam Vanda Cegledi, zamjenica gradonačelnika Daruvara i otkriva što nas i sve zainteresirane posjetitelje, koji imaju veliku želju ostatak ljeta provesti u Daruvaru, još ovoga ljeta očekuje.

Nova udruga

Naime, vraćamo se na najzabavniji festival vina pod nazivom „Vinodar“ pa tako i "Rockabilly festival". Stvaraju se neke nove priče primjerice „Večer vina i tambure“, a krajem kolovoza i „Blues rock festival“. Osim toga, u Daruvaru se događaju i razne sportske aktivnosti.

<p>Daruvarski trg na Rockabilly festivalu/Foto: Daria Marković</p>

Daruvarski trg na Rockabilly festivalu/Foto: Daria Marković

- Aktivirala se i nova udruga mladih NADA u Gradu Daruvaru, koja osim što je organizirala Jane's Walk šetnju, još organizira turnir odbojke na pijesku u suradnji s Odbojkaškim klubom Daruvar, sredinom kolovoza. U planu je još održavanje plesnih večeri na našem glavnom trgu, a trenutno se svake srijede održava i Ljetno kino pod zvijezdama. I Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar ovog je ljeta vrlo aktivna sa svojim aktivnostima za djecu i mlade. Za svakoga ima po nešto, a najbitnije je da je cijeli kontinentalni dio Hrvatske pa tako i Daruvar u zelenom što omogućava lakšu organizaciju svih mogućih događanja i koncerata na otvorenom - ističe Vanda Cegledi.

Zavičajni muzej

Isto tako nas je usmjerila i na nove planove i projekte koji čekaju Daruvar, ali s dolaskom jeseni.

<p>Vanda Cegledi, zamjenica gradonačelnika Daruvara/Foto: Mojportal.hr</p>

Vanda Cegledi, zamjenica gradonačelnika Daruvara/Foto: Mojportal.hr

- U rujnu nas čeka obilje novih aktivnosti, a trenutno se intenzivno radi na dokumentaciji za registriranje Zavičajnog muzeja u daruvarskom Dvorcu grofa Jankovića. Statut je zgotovljen. Izrađuju se ostali pravni akti i skuplja se kompletna dokumentacija; fotografiranje postojećih artefakata kojima raspolažemo, a koje moramo priložiti u zahtjevu koji ide prema Ministarstvu kulture. Očekujemo da će u rujnu izaći komisija na teren i dati nam pozitivno mišljenje kako bi mogli krenuti pravno dalje i formalno ga registrirati - kazala je.

Prve aktivnosti u muzeju

Osim toga, najavila je i planiranje već prvih aktivnosti u muzeju.

- U siječnju planiramo organizirati „Noć muzeja“. Održat će se sigurno i festival novinarstva „Fra Ma Fu“, a isto tako i koncerti klasične glazbe „Flig“ i „Maska“. Ne stoji se. Razmišljamo o novim aktivnostima i projektima. Ljeto nam nije mirno i tiho, nego potajice pripremamo eksploziju - otkriva nam zamjenica gradonačelnika Daruvara.