Fotografija: Foto: Tea Cimas/Cropix
Foto: Tea Cimas/Cropix

Daruvar poziva: Umirovljenici iskoristite pravo na jeftiniji prijevoz autobusom

Kako bi ostvarili popust potrebno je s autobusnog kolodvora donijeti odrezak od mirovine, osobnu iskaznicu i jednu sliku (kao za osobnu iskaznicu), kažu iz UOSI DaruvarUdruga osoba s invaliditetom Daruvar poziva svoje članove koji su u mirovini, ali i sve ostale umirovljenike da iskoriste mogućnost povlaštenih cijena karata za autobusni prijevoz.

Podsjetimo, krajem prošle godine Bjelovarsko-bilogorska županija u suradnji s Hrvatskim željeznicama i Čazmatransom osigurala je besplatan prijevoz vlakom studentima te povlaštene cijene karata za vlak i autobus umirovljenicima. 

Konkretno, umirovljenici za prijevoz vlakom plaćaju 25 posto od ukupnog iznosa karte te 40 posto od ukupnog iznosa karte za autobus.

Pomoć županije

- Županija će financirati 50 posto cijene karte na županijskim i međužupanijskim autobusnim linijama za umirovljenike, dok će ostalih 10 posto ići na teret Čazmatransa. Što se tiče ugovora s HŽ-om, Vlada je pilot projektom omogućila svim redovnim studentima da se za 75 kuna mjesečno voze neograničeno, a mi smo odlučili preuzeti plaćanje tih 75 kuna. Nadalje, HŽ umirovljenicima sufinancira 50 posto cijene karata, a mi ćemo na sufinancirati dodatnih 25 posto. Vjerujem da su ovo dobre vijesti kojima pokazujemo da smo socijalno osjetljivi, poručio je krajem prošle godine bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić prilikom potpisivanja ugovora, o čemu više pročitajte OVDJE.

Što se prijevoza autobusom za umirovljenike tiče, iz daruvarskog UOSI-a podsjećaju da se poput može ostvariti na autobusnom kolodvoru.

- Kako bi to ostvarili potrebno je na autobusnom kolodvoru donijeti odrezak od mirovine, osobnu iskaznicu i jednu sliku (veličine kao za osobnu iskaznicu) na osnovu koje će vam izraditi iskaznicu kojom ćete ostvarivati popust. Stoga, brzo na kolodvor i sretan put, poručili su iz Udruge osoba s invaliditetom Daruvar. 

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!