Fotografija: Škola plivanja na šandrovačkom bazenu besplatna je za sve male polaznike/Foto: Facebook bazen Gradina Šandrovac
Galerija
Škola plivanja na šandrovačkom bazenu besplatna je za sve male polaznike/Foto: Facebook bazen Gradina Šandrovac

Besplatna škola plivanja za djecu na bazenu Gradina u Šandrovcu

"Na plivanje idu i kikači šandrovačkog Dječjeg vrtića, te učenici škola iz Velikog Trojstva i Šandrovca. Čak 19 mališana dolazi nam iz Općine Veliko Trojstvo, a 23 njih su iz Šandrovca", priča nam trener Nikola



BJELOVAR – Započela je škola plivanja na šandrovačkom bazenu Gradina, koja na radost velikog broja mališana, traje čak dva tjedna. Na radost pak, roditelja, riječ je o potpuno besplatnom programu. U školu plivanja uključeni su mališani starosti od pet pa sve do 14 godina, a skupine su organizirane za neplivače, poluplivače i plivače.

Trener mališana koji uče vještini plivanja i ove je godine Nikola Šibarić.

Tri grupe mališana

- Ja sam bio pripadnik specijalne policije, a kako sam otišao u mirovinu, već 10-ak godina učim djecu plivati. Zahvaljujući društvenim mrežama, za ovaj program sada se bolje i dalje čuje nego ikada prije. U Šandrovcu gotovo da nema dijete koje ne zna plivati. Trenutno imam tri grupe, ukupno je to 42 djece – pohvalio se Šibarić koji nam kaže da je povratna informacija mališana odlična.

-Trebali bi njih pitati kako im je, no meni se čini da su svi veoma zadovoljni. Kako roditelji, tako, naravno i djeca. Imamo obično upita i iz drugih dijelova županije. Znam da su prijašnjih godina zvali roditelji čak i iz Ivanske i Bereka jer su čuli za naš besplatan program plivanja namijenjen djeci  - priča nam Nikola koji svakodnevno vodi sve tri grupe, svaku po sat vremena.

Besplatan program

Dodajmo, škola plivanja traje 10 dana, odnosno dva tjedna, te je potpuno besplatna za svu djecu. Štoviše, za djecu, polaznike škole plivanja i jednog roditelja kupanje je besplatno cijeli dan tijekom trajanja škole plivanja.

- Na plivanje idu i kikači šandrovačkog Dječjeg vrtića, te učenici škola iz Velikog Trojstva i Šandrovca. Čak 19 mališana dolazi nam iz Općine Veliko Trojstvo, a 23 njih su iz Šandrovca. Iako me zovu i iz drugih mjesta, nažalost, imam svojih privatnih obveza pa neću nastaviti školu plivanja nakon isteka ova dva tjedna – kazao nam je Nikola koji kaže da je najbolje uživo vidjeti mališane u bazenu kako bi se stekao dojam koliko zapravo uživaju.