Fotografija: U Osnovnoj školi Sirač svečano obilježili Dane kruha: "Sve završilo blagoslovom i čašćenjem"/Foto: OŠ Sirač
Galerija
U Osnovnoj školi Sirač svečano obilježili Dane kruha: "Sve završilo blagoslovom i čašćenjem"/Foto: OŠ Sirač

U OŠ Sirač svečano obilježili Dane kruha: "Sve je završilo blagoslovom i čašćenjem"

Na izložbenom stolu našlo se od svega pomalo: sjemenki, raznovrsnih slatkih i slanih peciva i kruhova, kolača..., koje su pripremale vrijedne ruke naših učenika uz savjete i pomoć mama i baka, kažu u školiSIRAČ – Kraj prošloga tjedna učenici osnovne škole Sirač obilježili su na poseban način. Naime, raznovrsnim aktivnostima zahvalili su prirodi na plodovima te Dan kruha proslavili svečano i edukativno.

Foto: OŠ Sirač
Foto: OŠ Sirač

- O kruhu i plodovima zemlje učili smo, pjevali, čitali pjesme i priče, slikali i uređivali panoe u razredima i holu škole kroz cijeli listopad. No, posebno svečano bilo je 21. listopada 2022. na završnoj svečanosti obilježavanja Dana zahvalnosti za plodove zemlje - dana kruha.

Prigodni program

Na izložbenom stolu u holu škole našlo se toga dana od svega pomalo: sjemenki, raznovrsnih slatkih i slanih peciva i kruhova, kolača..., koje su pripremale vrijedne ruke naših učenika uz savjete i pomoć mama i baka. Održan je i prigodni program koji su sa svojim učenicima priredile učiteljice razredne nastave. Nakon molitve i blagoslova kruha zasladili smo se donesenim proizvodima, poručuju iz Osnovne škole Sirač.

Foto: OŠ Sirač
Foto: OŠ Sirač

U nastavku pogledajte fotografije koje najbolje dočaravaju svečanost koja je obilježena u školi.

Foto: OŠ Sirač
Foto: OŠ Sirač
Foto: OŠ Sirač
Foto: OŠ Sirač
Foto: OŠ Sirač
Foto: OŠ Sirač
Foto: OŠ Sirač
Foto: OŠ Sirač