Fotografija: Dječji vrtić "Kockica" u Lipiku kreće s novim projektom/Foto: Compas.hr
Galerija
Dječji vrtić "Kockica" u Lipiku kreće s novim projektom/Foto: Compas.hr

U lipičkom Dječjem vrtiću "Kockica" djeca će uskoro moći ostajati do 20.30 sati

Kroz projekt će se zaposliti novi djelatnici, a postojeći djelatnici će se moći dodatno usavršavati. Vrtić će dobiti i sredstva za opremanje kuhinje i dnevnog boravkaLIPIK - U Zagrebu je 3. veljače potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Dječjem vrtiću „Kockica“ Lipik za projekt naziva Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Riječ je o sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.173.855,68 kuna, piše Compas.

Rad do 20 i 30 sati

Potpisnici Ugovora su Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje s jedne strane te Dječji vrtić „Kockica“ Lipik s druge strane, a partner u projektu kojeg su pripremili djelatnici Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA je Grad Lipik.

Potpisivanje ugovora u Zagrebu/Foto: Compas.hr
Potpisivanje ugovora u Zagrebu/Foto: Compas.hr

Kako je ovom prigodom izjavila ravnateljica lipičkog Dječjeg vrtića Tatjana Benković, korist projekta je višestruka te se odnosi u prvom redu na roditelje koji će moći koristiti usluge produženog rada vrtića do 20.30 sati (djeca i dalje mogu u vrtiću ostati najviše 10 sati), ali i ostale dodatne pogodnosti o kojima će roditelji biti upoznati kad krene realizacija projekta.

Nova zapošljavanja

Također, naglašava ravnateljica Benković, kroz projekt će se zaposliti novi djelatnici, a postojeći djelatnici će se moći dodatno usavršavati u struci. Vrtić će dobiti i sredstva za opremanje kuhinje i sobu dnevnog boravka (namještaj, didaktika).

- Projekt treba krenuti u realizaciju mjesec dana nakon potpisivanja Ugovora i trajat će 20 mjeseci. Ako se pokaže i daljnja potreba nastavka, Dječji vrtić će se ponovno natjecati u takvom i sličnim projektima, a planira se i nastaviti s produženim radom vrtića uz sufinanciranje jedinice lokalne samouprave - izjavila je ravnateljica za Compas.