Fotografija: Foto: Compas.hr
Galerija
Foto: Compas.hr

Ovako su djeca iz Lipika i Poljane obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Djeca iz vrtića Kockica i učenici OŠ Lipik i OŠ Grigora Viteza u Poljani na dostojanstven način odali su počast gradu-heroju i njegovim žrtvamaUčenici i učitelji Osnovne škole Lipik i Osnovne škole Grigora Viteza u Poljani jučerašnji su dan posvetili obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, piše Compas.hr.

Paljenjem svijeća ispred škole, izložbom crteža posvećenih Vukovaru i kratkim programom osnovnoškolci u Poljani i Lipiku su odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje minutom šutnje.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Paljenjem svijeća duž Vukovarske ulice i lipički vrtićarci iz Dječjeg vrtića Kockica su s odgojiteljicama na dostojanstven način odali počast gradu-heroju i njegovim žrtvama. Svijeće su zapaljene i ispred zgrade matičnog vrtića u Lipiku, ali i područnog vrtića u Poljani.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje od prošle se godine po prvi put obilježava kao državni praznik kojeg obilježavamo 18. studenog. Tog se datuma još jednom prisjećamo tragične žrtve koju su Vukovar i Škabrnja podnijeli istoga dana prije 30 godina, piše Compas.hr.