Fotografija: SDP-ova vijećnica Danijela Štefan također želi pomoći Enizu/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr, Privatni album
Galerija
SDP-ova vijećnica Danijela Štefan također želi pomoći Enizu/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr, Privatni album

Štefan: "Vijećnici, odreknimo se pola naknade za našeg sugrađanina Eniza Jašarevića"

Riječ je o novcu o kojem vijećnici ne ovise, a i iznosi nisu veliki, pa Štefan smatra da nikome ne bi trebao biti problem izdvojiti ih za pomoć svojem sugrađanuSlučaj Eniza Jašarevića, uspješnog sportaša, trkača maratona, supruga i oca dvoje djece koji nakon serije teških moždanih udara ponovno uči hodati i govoriti, ujedinio je Daruvar. 

Njegovo liječenje, kako smo opsežno pisali OVDJE, iziskuje znatna novčana sredstva koja si obitelj Jašarević sama ne može priuštiti. No, građani su još jednom pokazali da će ljudima poput Eniza uvijek rado pomoći. Na društvenim mrežama danonoćno se dijele podatci o Enizovom računu, a uključile su se i brojne udruge. 

"To je najmanje što možemo"

Na ovotjednoj sjednici daruvarskog Gradskog vijeća svoj prijedlog za pomoć Enizu uputila je i SDP-ova vijećnica Danijela Štefan. Ona je na kraju sjednice predložila da se vijećnici odreknu 50 posto vijećničke naknade za prosinac u korist Eniza. 

- Čitamo na portalima vijesti o ovom nevjerojatnom čovjeku i teškim problemima s kojima se suočava, mislim da je to najmanje što možemo činiti - rekla je Štefan. 

Pročelnica za financije Emina Šimek Kovačić utvrdila je kako se vijećnicima po zakonu naknada mora isplatiti, a njihovo je pravo da s njome raspolažu kako žele. Utvrđeno je da će vijećnici koji to odluče, novac donijeti u Grad pa će se zajedno uplatiti na račun. No, ne zna se tko će to učiniti jer nitko nije obvezan. 

Eniz u Daruvarskim toplicama/Foto: Privatni album
Eniz u Daruvarskim toplicama/Foto: Privatni album

- Zapravo mi je to palo na pamet u posljednji trenutak, dok sam išla na sjednicu. Znam Eniza, suprugu i djecu, prekrasna su obitelj i ovo što im se dogodilo je doista strašno. Pogledajte samo te cifre, taj novac koji je njemu potreban, to si definitivno sami ne mogu priuštiti. Prije početka sjednice rekla sam svoju namjeru predsjedniku Vijeća Ivoru Kovačku, a on se složio da ju iznesem na sjednici - kazuje nam potpredsjednica Vijeća i vijećnica Štefan. 

Dodaje kako je riječ o iznosima koji vijećnicima ne bi trebao predstavljati problem. 

"Ovdje smo radi građana, ne novca"

- Nije to velik novac, svi mi vijećnici imamo poslove i ne ovisimo o tim naknadama. Za vijećnike su one nešto više od pedeset eura, ja kao potpredsjednica primam sedamdeset, predsjednik nekoliko eura više. Dakle, pola naknade stvarno nikome ne bi trebao biti problem i nadam se da će to učiniti. Uostalom, nismo u Gradskom vijeću radi naknada nego radi povjerenja koje su nam dali građani i to je časna dužnost - kaže Štefan. 

Danijela Štefan/Foto:: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Danijela Štefan/Foto:: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Iako nitko njezin prijedlog nije osporio, nitko se nije ni javio da ga prokomentira. 

- Malo me jest iznenadila njihova šutnja. Volim da se o nekoj ideji razgovara, neka kažu slažu li se ili ne... Ali, dobro, možda im treba vremena da promisle. Sada je sve na njihovoj savjesti i odluci. Svakako se nadam da će se odazvati jer nama to nije velik novac, a kada se stavi na jednu uplatu Enizu bi moglo barem malo pomoći - zaključuje Danijela Štefan. 

Ako želite pomoći Enizu, možete to učiniti uplatom novca na ovaj račun:

IBAN: HR5124020063205798573

BIC: ESBCHR22

IME: ENIZ JAŠAREVIĆ

ADRESA: VRLIKA 71, 43500 DARUVAR

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!