Fotografija: Velik dan za bjelovarske vatrogasce/Foto: MojPortal
Galerija
Velik dan za bjelovarske vatrogasce/Foto: MojPortal

Slavko Tucaković "otvorio" obnovljenu zgradu JVP-a Bjelovar i vatrogascima dodijelio priznanja

Šef hrvatskih vatrogasaca, Slavko Tucaković postao je danas prvi počasni član Javne vatrogasne postrojbe BjelovarBJELOVAR – Svečanosti otvorenja obnovljene zgrade Javne vatrogasne postrojbe Bjelovar koje je održala danas u poslijepodnevnim satima, prisustvovao je uz gradonačelnika Darija Hrebaka i glavni zapovjednik hrvatskih vatrogasaca Slavko Tucaković koji je ujedno postao i prvi počasni član Javne vatrogasne postrojbe Bjelovar.

Najveća investicija u 40 godina

Podsjetimo, napokon su završeni radovi na izgradnji garaža i obnovi objekata Vatrogasne zajednice Grada Bjelovara koje koristi i Javna vatrogasna postrojba Bjelovar. Ukupna vrijednost radova veća je od pet milijuna kuna. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost projekt je sufinancirao s 1,7 milijuna kuna, a valja spomenuti i kako je riječ o najvećoj pojedinačnoj investiciji u vatrogastvu Grada Bjelovara u posljednjih 40 godina.

Foto: MojPortal
Foto: MojPortal

-Čestitam sutrašnji Dan vatrogasaca. Prvi čovjek vatrogasaca u Hrvatskoj je drugi put u šest mjeseci kod nas. To nam svima puno znači. Naš posao je da osiguramo dostatna sredstva za funkcioniranje vatrogasne zajednice Bjelovara i JVP-a, a najtežu zadaću čine naših 33 vatrogasaca.

Kupnja novog vozila

Uložili smo pet milijuna kuna u novu zgradu, a najveće zasluge idu njima koji su provodili ovaj projekt. Imamo i novo pola milijuna vrijedno spremište za vozila, ali isto tako treba spomenuti da smo prije dvije godine osigurali novo navalno vozilo. Isto tako,  moramo kupiti još jedno novo čim ovo isplatimo, što će biti za oko dvije godine, poručio je Hrebak.

Foto: MojPortal
Foto: MojPortal

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković čestitao je Bjelovarčanima na postignućima.

-Bez zajedničkog djelovanja nema ni uspjeha, tako i kod nas vatrogasaca. Zahvaljujem gradonačelniku na svemu što čini za vatrogastvo. Nije lako imati javnu vatrogasnu postrojbu i ovoliki broj mladih ljudi. Čestitam i vatrogascima na brojnim intervencijama i zahvaljujem što brinu o sigurnosti građana. I za kraj, vatru gasi, brata spasio, poručio je Tucaković koji je za 17 bjelovarskih vatrogasaca donio zahvalnice za djelovanje tijekom potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji.