Fotografija: Bitka za kovnicu novca/Foto: Sajam Slavonski banovac
Galerija
Bitka za kovnicu novca/Foto: Sajam Slavonski banovac

Sajam Slavonski Banovac dobio priznanje „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske"

"Izuzetno smo ponosni. Slavonski banovac je dosegao visoku razinu. Svake godine tu ljestvicu dodatno podignemo. Ova nagrada nam je dodatni vjetar u leđa", ističe gradonačelnicaSajam Slavonski Banovac ponovno je prepoznat kao jedno od značajnijih nacionalnih događanja. Naime, Sajam je dobitnik još jedne turističke nagrade. Riječ je o priznanju  „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ koju dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”.

Foto: Sajam Slavonski banovac
Foto: Sajam Slavonski banovac
Doris Pinčić je iskovala svoj Banovac/Foto: Sajam Slavonski banovac
Doris Pinčić je iskovala svoj Banovac/Foto: Sajam Slavonski banovac

Turistička zajednica Grada Pakraca priznanje je dobila za Sajam Slavonski Banovac u kategoriji "Ruralno turistički projekti", a kandidaturu je provela Turistička zajednica Požeško-slavonske županije.

- Posebna nagrada za posebnu manifestaciju! Još jedno veliko priznanje našem i vašem Sajmu Slavonski banovac! Ponosni smo dobitnici vrijednog priznanja „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ koju dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” za manifestaciju „Sajam slavonski banovac“ u kategoriji "Ruralno turistički projekti", poručili su iz Turističke zajednice Grada Pakraca.

Više od 80 nagrada

Dodajmo, dodjela nacionalne nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” održana je jučer, 30. studenoga u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije.

Gužva u Ulici matice hrvatske u kojoj se održavao Sajam/Foto: Sajam Slavonski banovac
Gužva u Ulici matice hrvatske u kojoj se održavao Sajam/Foto: Sajam Slavonski banovac
Foto: Mario Barać
Foto: Mario Barać

Dodijeljeno je više od 80 nagrada u osam kategorija, za koje je kandidirano 197 projekata, a još 10 kandidata prijavilo se za posebnu nagradu “Eduard Kušen”.

Gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević veoma je sretna novom nagradom, koja im, kako kaže nije prva po redu.

Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca/Foto: Nikica Puhalo
Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca/Foto: Nikica Puhalo

- Izuzetno smo ponosni, svatko tko nas posjeti jako dobro zna da našu manifestaciju vrijedi posjetiti. Slavonski banovac je dosegao visoku razinu. Svake godine tu ljestvicu dodatno podignemo. Ova nagrada nam je dodatni vjetar u leđa za sljedeću godinu kako bi Sajam ponovno bio inovativan. Inače, kroz Sajam prođe između pet i sedam tisuća ljudi. Ako uzmemo u obzir da Pakrac ima nešto više od 7 tisuća stanovnika, onda je to odlična brojka, kaže gradonačelnica.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!