![Fotografija: Restoran Terasa ponovno se našao u društvu najboljih 100 hrvatskih restorana/ Daruvarske toplice](/media/images/20220930/33903.max-1280x1280.jpg?rev=0)
Restoran Terasa ponovo među 100 najboljih u Hrvatskoj: "To je zasluga svih djelatnika i gostiju"
kolumnist
komunalije
Vezane vijesti
Daruvarski Restoran Terasa već 12. put našao se u biranom društvu najboljih 100 hrvatskih restorana. Dodjela plaketa Restaurant Croatica, kao i promocija knjige ''100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti 2022/23'', održana je u četvrtak u Rijeci, a priznanje u ime Daruvarskih Toplica primio je voditelj Restorana Terasa Adriano Papoušek.
![Dodjela priznanja u Rijeci/ Foto: Daruvarske toplice](/media/images/20220930/33902.width-660.jpg)
- Prije svega jako nam je drago da smo ponovno među 100 najboljih hrvatskih restorana, odnosno da smo ostali u tom društvu. Sretni smo što je naš rad i trud prepoznat. Moram naglasiti da je ovo priznanje zasluga svih naših djelatnika, ali i gostiju koji nam se vraćaju, jer vidi da ustrajemo u kvaliteti. Nastojimo svake godine biti inovativniji i pratiti gastronomske trendove, ponosno je istaknuo voditelj daruvarske Terase Adriano Papoušek.
Češki specijaliteti
Podsjetimo, početkom ove godine Terasa je u svoju ponudu uvrstila neke od tradicionalnih čeških specijaliteta, o čemu više možete pročitati OVDJE.
![Barokni restoran Terasa nalazi se u prekrasnom ambijentu, u zaštićenom Julijevom parku, jednom od najljepših u Hrvatskoj/Foto: DT](/media/images/20220930/33904.width-660.jpg)
- Riječ je o jelima po češkoj recepturi, koja smo prilagodili našem podneblju, odnosno navikama naših ljudi. Primjerice, gulaš od divljači specifičan je za Bilogoru, ali smo mu dali češku notu. Nadalje, tu i jelo koje smo prezentirali na ovom natječaju, a to je marinirani ramstek sa šumskim gljivama i češkim dizanim knedlama, također jelo koje je specifično za naš kraj, pojasnio je Papoušek.
Šarolika ponuda
Dodao je i to da u dnevnoj ponudi imaju i bezglutenska jela, poput heljdu s tikvicama, tjestenina bez glutena s povrćem i gljivama, a među najtraženija jela svakako spadaju bifteci, lungić u umaku od šljiva, ali i gulaš od divljači te u hladnije vrijeme buncek i knedle s kupusom.
![Pirjani buncek, odnosno svinjska koljenica s knedlama i kupusom posebno je tražena u hladnijem periodu/Foto: DT](/media/images/20220930/33906.width-660.jpg)
- Trudimo se imati za svakoga po nešto, stoga nam se gastronomska ponuda mijenja iz mjeseca u mjesec, a od iduće godine planiramo dodatno proširenje. Nadalje, naša prednost svakako je i lokacija odnosno ambijent koji nudimo, jer se nalazimo u centru grada, okruženi parkom, a tome smo prilagodili i stil te meni, zaključio je voditelj daruvarskog Restorana Terasa.