Fotografija: Foto: Damjan Tadic/CROPIX
Foto: Damjan Tadic/CROPIX

Prvo iznadprosječno toplo, a onda jače pogoršanje: "Nevrijeme, pad temperature i olujni vjetar"

Što se tiče utorka, najavljuje se djelomično sunčano vrijeme uz promjenjivu naoblaku i mjestimičnu kišu. Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi i grmljavina praćeni pojačanim vjetrom,Djelomice sunčano, razmjerno vjetrovito te iznadprosječno toplo. Oblačnije s povremenom slabom kišom mjestimice na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru.

Temperature i do 30

Sredinom dana sa zapada jače naoblačenje, kiša i grmljavina, a do kraja dana proširit će se na gotovo cijelu zemlju. Moguće je i nevrijeme, osobito duž obale. Umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, na Jadranu jako i olujno jugo navečer u naglom okretanju na zapadni i sjeverozapadni, lokalno uz olujne udare, javlja Jutarnji list.

Najviša dnevna temperatura na Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj od 18 do 23, drugdje između 25 i 30 °C, tako glasi prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za Uskrsni ponedjeljak.

Što se tiče utorka, najavljuje se djelomično sunčano vrijeme uz promjenjivu naoblaku i mjestimičnu kišu. Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi i grmljavina praćeni pojačanim vjetrom, u noći i ujutro na krajnjem jugu, a popodne u središnjim i istočnim krajevima.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 11 °C, u Dalmaciji i malo viša. Najviša dnevna između 14 i 19 °C.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!